• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

01.09.2020

14:35

DECA SE UŽELELA ŠKOLE?! Novosadski školarci svi u klupama samo dva odsto prati onlajn nastavu

Vesti

DECA SE UŽELELA ŠKOLE?! Novosadski školarci svi u klupama samo dva odsto prati onlajn nastavu

Podeli vest

Novosadski školarci su danas seli u školske klupe, a u prvi razred osnovnih škola krenulo je oko 3.800 đaka.

Prvačići i ostali đaci, kao i njihovi nastavnici i učitelji, bili su pod zaštitnim maskama.
- Nošenje maski je postalo naša svakodnevica. Grad je i ove godine obezbedio svim đacima prvacima komplet udžbenike, za one kategorije učenika kojima to ne obezeđuje Ministarstvo, a kupljeno je čak 3800 kompleta, sa još dve publikacije - Prvaricom i Uvodom u azbuku.

Za to je izdvojeno 28 miliona dinara. Zahvaljujući donatorima obezbedili smo i po dve platnene maske i dezinfekciono sredstvo za sve đake od 1. do 4. razreda svih škola u Novom Sadu, a vrednost donirane robe je oko 2,5 miliona dinara.

Foto: S.K.

 

Posebna pažnja mora da se posveti prevenciji u toku epidemije, a na tome se radi i kod kuće i sa učiteljima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da se u Novom Sadu svega 2 odsto roditelja izjasnilo da im deca ne idu na nastavu, već da će je pratiti on-lajn.

Vućević je sa predsednicom Skupštine grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović posetio OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu, gde su okončani radovi na kompletnoj fasadi i stolariji objekta, kao i na sportskom terenu u dvorištu škole.

- Sve škole u gradu su po planu počele sa radom, a da se to uspešno odigra, uloženo je mnogo napora od strane

Danas smo i u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ primili oko 7000 mališana, a to je broj koji je adekvatan uslovima koje su epidemiolozi naložili toj ustanovi
– rekao je Vučević.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set