• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

23.11.2020

14:13

OPASNO! KORONA ZATVARA ŠKOLE: Zbog naglog širenja virusa đaci u ovom  gradu prelaze na onlajn nastavu

Vesti

OPASNO! KORONA ZATVARA ŠKOLE: Zbog naglog širenja virusa đaci u ovom gradu prelaze na onlajn nastavu

Podeli vest

Iako je od strane pojedinih članova Republičkog krIznog štaba već pre desetak dana postojala inicitaiva da se za đake uvede privremena mera prelaska na sistem online nastave zbog povećanog broja zaraženih, to nije zaživelo zbog nepostojanja saglasnosti svih članova.

Međutm , kako se situacija u pojedinim lokalnim sredinama pogoršavala tako su pojedine shodno prilikama pribegavale ovoj meri jer je to bio jedini način da se virus suzbije među decom .

Lokalna samouprava u Boru je jedna od tih koja je nakon uvođenja vanredne situacije i naglog pogoršavanja epidemiološke situacije rešila da od sutra za đake srednjih škola uvede online nastavu odnosno praćenje časova od kuća.

Gradski Štab za vanredne situacije je nadležnoj Školskoj upravi predložio da se na online sistem nastave pređe u trajanju od dve nedelje, zbog velikog odsustva kako učenika tako i nastavnog kadra iz nastavnog procesa, što zbog zaraženosti virusom COVID 19, tako i odsustva zbog izolacije i karantina kako bi se izbegli direktni kontakti sa inficiranim osobama.

Foto: V.J.

 

- Epidemiološka situacija u Boru je veoma ozbiljna. U poslednjih 48 sati dodatno je na korona virusa pozitivno još 107 građana , tako da je po izveštaju Zavoda za javno zdravlje ukupan broj zaraženih povećan na 493 građana Borske Opštine , što predstavlja alarmantan podatak.

Što se tiče Borskih škola , 117 učenika i 31 nastavnik u srednjoškolskim ustanovama kao i 127 đaka i 33 nastanika iz osnovnih škola je van nastave što zbog inficiranja koronom ali i zbog samoizolacije zbog direkotnog kontakrta sa inficiranim osobama . To je bio i razlog što je Štab za vanredne situacije odlučio da se shodno preporuci sve Srednje škole u Boru prebace na sistem online nastave i na taj način spreči dalje širenja koronavirusa.

Foto: V. J.

 

Predlog koordinatora nastave srdnih škola je da se ocenjivanje učenika obavlja po manjim grupama , uz sprovođenje svih propisanih protivepidemioloških mera. S obzirom na to da je situacija u osnovnim školama nešto povoljnija, predloženo je da se u zavisnosti od epidemiološke situacije koja će se pratiti, način rada usklađuje sa redovnog na online nastavu , kaže Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora i dodaje da će preporuka stupiti na snagu od urorka 24. novembra.

Inače u Boru je u poslednja 24 sata u covid ambulanti pregledano 146 građana sa simptomima koji ukazuju na virusa COVID 19 , 90 je novih slučajeva ,dok je preko 60 pacijenta upućeno na trijažne preglede opšte bolnice u Boru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set