• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

04.01.2021

12:14

SOKAK PREPUN RADOSTI: U selu Lipovac nadomak Topole, ulica se ori od dečija graje, IZ PET KUĆA ČAK 14 MALIŠANA

Vesti

SOKAK PREPUN RADOSTI: U selu Lipovac nadomak Topole, ulica se ori od dečija graje, IZ PET KUĆA ČAK 14 MALIŠANA

Podeli vest

Da su deca najveće bogatstvo potvrdili su meštani Šumadijske ulice iz sela Lipovac nadomak Topole. Za ovaj sokak koji broji šest kuća kažu da je najveseliji jer se svakodnevno njime ori dečja graja.

Najmlađi Vuk Zečević ima svega tri godine, potom Anastasija Šević (4) i Damjan Zečević(4).  Godinu starija je Kalina Zečević (5) a za njom Miona Zečević (6). Neku godinu stariji su Strahinja Šević (10), Sofija Zečević (12), Mateja Zečević (13), Andrijana Šević (14), Kristina Šević (15), Luka Zečević (15), Milica Zečević (15), Uroš Šević (17), Tamara Šević (18).

„Ja imam troje dece i brat takođe, familija Zečević koja je u našoj ulici iz tri kuće ima osam mališana. U celom selu koje je inače malo najviše dece ima u našem sokaku i smatram da smo zbog toga najbogatiji ne samo u selu već u čitavoj opštini“, kaže za TopPres Nenad Šević meštanin ove ulice i ponosni otac troje dece.

Foto: TopPres

 

Pored toga što su odlični đaci, u ovom kraju za sad je i četvoro sportista. Uroš i Strahinja treniraju fudbal dok su se Milica i Sofija opredelile za odbojku.

Šević ističe da su bračni parovi iz Šumadijske ulice  mladi, uspešni i da se sami bore za svoje potomke.

„Brat Predrag ima zanatsku radnju, komšija Darko Zečević takođe, planiram i ja uskoro da otvorim nešto slično. Mnogo se teško živelo, ali vrednim radom stvorili smo našoj deci normalne uslove za zdravo i srećno detinjstvo. Svako od nas živi od sopstvenog rada od jutra do sutra, borimo se i izborićemo se da nam bude još bolje“, rekao je Šević.

Foto: TopPres

 
Do Ševići i Zečevići po mraku i  blatu

Da se sve može kad se komšije slože, pokazali su ovi vredni domaćini, koji su sakupili novac da bi za svoj kraj obezbedili ulično osvetljenje.

„Sami smo se organizovali da postavimo betonske bandere i do naših kuća dovedemo ulično osvetljenje da nam deca ne bi pešačila po mraku. To nije jedini problem koji nas muči, jer smo pre dve godine dobili asfaltnu podlogu za 500 metara puta, dok je 200 metara makadama ostalo bez asfalta. Naše dve kuće Ševića i dve Zečevića ostale su bez asfalta, i naša je želja da se taj problem sanira“, rekao je Nenad.

Inače, asfalt je u Šumadijskoj ulici rađen pre dve godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set