• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K./V.N./Z.I./S.G.

20.01.2021

15:36

SRBIJA KORONI UZVRAĆA UDARAC: Širom naše zemlje počela masovna imunizacija, vakcinišu se i oni koji su POBEDILI VIRUS!

Vesti

SRBIJA KORONI UZVRAĆA UDARAC: Širom naše zemlje počela masovna imunizacija, vakcinišu se i oni koji su POBEDILI VIRUS!

Podeli vest

Širom Srbije počela je masovna vakcinacija građana protiv korona virusa, prema najnovijim informacijama do sada je vakcinisano više od 45.000 građana
Polovina Novosađana prvog dana za vakcinaciju već preležala koronu

Masovna vakcinacija protiv virusa Kovid 19 počela je u Hali 1 Novosadskog sajma, a planirano je da danas bude vakcinisano oko 700 Novosađana. Sasvim je zanimljiv podatak koji je izneo dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad, da je od ovog broja čak 45 odsto njih koji su već preležali koronu!

Foto: S.K.

 

- To govori o tome da upravo ti ljudi ne žele da im se bolest ponovo dogodi i da žele da se što pre zaštite. Imunizacija je svetlo na kraju tunela i ovu situaciju prevazići ćemo odgovornim ponašanjem, pridržavanjem propisanih mera i masovnom vakcinacijom građana – izjavio je Bojat.

Inače, 23.000 doza vakcina je raspodeljeno domovima zdravlja u celoj Vojvodini, a dr Vladimir Petrović , direktro Instituta za javno zdravlje AP Vojvodine, je istakao da je masovna vakcinacija građana početak kraja epidemije.

 

Kineska vakcina stigla u Kikindu: Počela prva imunizacija 215 građana

Jutros u 8 časova zvanično je počela imunizacija građana Kikinde starijih od 70 godina prvim dozama vakcine kineskog proizvođača „sinofarm“ koji su se prvog dana odazvali u velikom broju. Od ukupno 1.890 doza koliko je u utorak pristiglo u kikindski Zavod za javno zdravlje za ceo Severnobanatski okrug, Kikindi je opredeljeno 990.

Foto: V.N.

 

Masovna imunizacija obavlja se u velikoj salu Udruženja penzionera koja je spremna i privedena nameni danas primila prve prijavljene građane putem portala E-uprave, kojih je na spisku ukupno 215. Većina njih starijih od 70 godina, kako kažu, očekuju da će im vakcina pomoći da se zaštite.

-Videćemo, kako vreme prolazi, da li će biti bolje. Očekujem da hoće-kaže jedna Kikinđanka.
-U poodmaklim sam godinama, pa sam odlučio da se vakcinišem. Još me zdravlje dobro služi, ali bolje sprečiti, nego lečiti-smatra meštanin Ruskog Sela kraj Kikinde.

Doktori navode da će svi građani koji to žele i ispunjavaju medicinske uslove za imunizaciju, moći da se vaksinišu, bez obzira da li su se prijavili preko portala E-uprave, došli lično ili pozvali telefonom.

Foto: V.N.

 
Počelo masovno vakcinisanje Zrenjaninaca
 

Zrenjaninski Dom zdravlja, tj. zgrada stare Specijalističke poliklinike je mesto je gde će se građani Zrenjanina masovno vakcinisati protiv Covid 19, a kako tvrde odgovorni, zdravstveni sistem grada spreman je da odgovori na svaku količinu vakcina koje stignu u grad i da u potpunosti ispoštuje dinamiku masovnog vakcinisanja, na osnovu pristiglih spiskova građana od strane eUprave. 

  - U okviru Doma zdravlja  pripremljen je dovoljan broj punktova i timova za masovnu vakcinaciju, a u slučaju potrebe, kao rezervno mesto za vakcinaciju van Doma zdravlja, otvorićemo punkt u “Kristalnoj dvorani” - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, povodom početka vakcinacije građana, dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava. 

Foto: V.N.

 

Osim direktnog prijavljivanja elektronskim putem, Zrenjaninci mogu pozivati i gradski kol-centar i dati saglasnost za primanje vakcine, a sada je na ovakav način interesovanje  iskazalo oko 500 građana.

U Trsteniku počeli vakcinaciju i ukinuli vanrednu situaciju
 

U opštini Trstenik počela je i masovna vakcinacija građana starijih od 65 godina, koji su se prijavili putem portala eUprava. Opština je dobila 390 doza kineske vakcine „Sinofarm,, i danas je planirana imunizacija 75 lica starijih od 65 godina.

U Kruševcu imunizacija na devet mesta

Pored Hale sportova Kruševljani će moći da se vakcinišu na još devet punktova. Na imunizaciji Kruševljana angžovano je 20 lekara i isto toliko medicinskih sestara.Početak masovne imunizacije Kruševljana obišla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Ona je rekla da je za one koji nemaju pristup portalu  eUprava, otvoren kol centar za prijavu za vakcinaciju. Telefoni su 037/446-446 i 066/446-446, a radno vreme centara je svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova.

Kineska vakcina u Čačku, imunizacija u Plavoj hali

Vakcinacija građana Čačka počela je u Plavoj hali u Atenici. Među prvima su kinesku vakcinu primili policajci, najstariji sugrađani i novinari.

Foto: RINA

 

" Odziv je dobar, 215 vakcina je stiglo i predviđene su za primenu u današnjem dan. Do sada nije bilo lica koja su odbijala da prime vakcinu, zbog zdravstvenih kontridikacija, vakcina je vrlo bezbedna za primenu i radi se o atenuisanoj živoj vakcini ", rekao je za RINU,  dr Petar Janković.

Za one koji su primili kinesku vakcinu, neophodna je revakcinacija za dve do četiri nedelje kada će građani dobiti uverenje o imunizaciji. 

U Šapcu prednost za starije građane

Masovna imunizacija počela je danas u Šapcu vakcinacijom starijih građana koji su se prijavili preko portala eUprava. U šest timova raspoređeno je šest lekara i 12 medicinskih sestara, na punktovima u sali Ekonomske škole.

Foto: S.G.

 

Dopremljeno je 1.860 doza, a do 12 časova vakcinisano je oko 200 Šapčana. Prvu dozu danas su primili i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i direktor Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujkovi

 

 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set