• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

09.10.2021

15:22

DVOSTRUKO SLAVLJE CSU U KIKINDI: Posle 11 godina slavu proslavili u novim prostorijama/FOTO/

V.N.

Vesti

DVOSTRUKO SLAVLJE CSU U KIKINDI: Posle 11 godina slavu proslavili u novim prostorijama/FOTO/

Podeli vest

Završetkom sanacije klub-sale i terase, Centar za stručno usavršavanje u Kikindi obeležio je svoju slavu i 11 godina rada uređenjem prostornih kapaciteta, od kojih je 80 kvadrata prilagođeno smeštaju, dok je 35 kvadratnih metara namenjeno okupljanju nastavnika i edukatora tokom seminara i radionica

Smeštajni kapaciteti Centra za stručno usavršavanje prošireni su na potkrovlju sa još dve sobe,
trpezarijom i kuhinjom za boravak edukatora, učesnika brojnih seminara koje Centar organizuje više od jedne decenije. Projekat sanacije podržalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa nešto više od 10 miliona dinara.

Foto: V.N.

 

-Sada imamo ukupno četiri sobe sa osam kreveta, od kojih svaka ima svoje kupatilo. Rekonstrukcijom terase dobili smo objekat gde će se nastavnici osećati prijatno za vreme pauza tokom seminara. Ponosni smo na 11 godina rada i svake godine radimo na edukaciji zaposlenih u obrazovanju, ne samo u Kikindi, nego i u regionu. Proširenje prostorija je samo nastavak kvalitetnog rada obrazovnog centra.

Foto: V.N.

 

Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta čija je vrednost 10 miliona i 350 hiljada dinara-rekao je Dejan Karanović, direktor CSU Kikinda.

Nove prostorije upotpuniće sadržaje i podići kvalitet rada ove institucije, uz podršku resornog ministarstva, republičke i pokrajinske vlade, kao i lokalne samouprave-rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Foto: V.N.

 

- Mnogo prosvetnih radnika i drugih učesnika iz celog regiona učestvovalo je na edukaciji tokom 11 godina postojanja ustanove. Grad konstantno podržava rad Centra finansiranjem od 10 do 15 miliona dinara na godišnjem nivou, ali i zajednički konkurišemo za razne projekte-istakao je Lukač.

Ova obrazovna ustanova danas je prvi put obeležila svoju slavu, Svetog Sergija Radonješkog, osvećenjem vodice uz upaljenu sveću i rezanjem slavskog kolača. Slavski obred i blagosiljanje vodice obavio je v.d. arhijerejskog namesnika kikindskog, protonamesnik Vujadin Stokić.

Foto: V.N.

 
Prvi u Srbiji

Odlukom Ministarstva prosvete, u Kikindi je 2010. godine otvoren prvi Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Srbiji, a danas ih u našoj zemlji ima 12. Od 2019. godine, kikindski Centar dobio je akreditaciju i za realizaciju seminara namenjenih zaposlenima u državnim organima. U sklopu ove obrazoovne ustanove radi Naučni klub i Park nauke sa ciljem da se promovišu naučne inovacije i nove tehnologije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set