• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

29.12.2021

15:17

ONI SU ZADUŽILI KIKINDU: Medicinarima, humanitarcima i sportistima dodeljene Godišnje nagrade (FOTO)

V.N.

Vesti

ONI SU ZADUŽILI KIKINDU: Medicinarima, humanitarcima i sportistima dodeljene Godišnje nagrade (FOTO)

Podeli vest

Povodom Dana grada Kikinde, 28. decembra, zaslužnim pojedincima koji su dali veliki doprinos u oblasti zdravstva, obrazovanja, humanitarnog rada, sporta i preduzetništva, gradonačelnik Nikola Lukač uručio je najviša gradska priznanja u Svečanoj sali zgrade lokalne samouprave.

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja, odlučila je da plakete sa imenima uglednih Kikinđana u 2021. godini ponese dvanaest laureata.

Najznačajnije gradsko priznanje, Nagradu grada Kikinde, dobila je Milica Isakov, glavna medicinska sestra Infektivnog i Kovid odeljenja Opšte bolnice , za doprinos očuvanju zdravlja građana Kikinde i požrtvovan rad sa pacijetima.

Foto: V.N.

 

U godini na izmaku, humanost i herojstvo dokazao je nagrađeni vatrogasac- spasilac Aleksandar Taleski koji je na Svetog Luku iz požara spasio nepokretnu sugrađanku Ljiljanu Novović, dok je bio van dužnosti.

Priznanje grada posthumno je pripalo Petru Čongradinu, za nemerljiv doprinos razvoju sporta, naročito atletike, kroz rad sa generacijama mladih sportista. Autori najboljeg evropskog udžbenika za prvi razred osnovne škole, direktorka i nastavnik informatike OŠ “Sveti Sava” dr Gordana Rackov i Arpad Pastor, dobitnici su nagrade iz oblasti obrazovanja “dr Pavle Kenđelac”.

Foto: V.N.

 

Za izuzetan doprinos razvoju kulture u Kikindi kroz dugogodišnji horski i pedagoški rad, priznanje “Jovan Ćirilov” dobila je prof. dr Biljana Jeremić. Fanka Sekulin-Fanča, babica u penziji, dobitnica je priznanja „Dr Ranko Petrović“, za pomoć u odgajanju generacija Kikinđana.

Proslavljena košarkašica Dajana Butulija, posle pet godina i uručivanja Godišnje nagrade, dobila je još jedno priznanje, ovoga puta “Nika Mirkov”, za izuzetne rezultate u oblasti sporta, naročito košarke i promociju grada. Istu nagradu zaslužili su i uspešni strelci Duško Petrov i Brankica Zarić.

Foto: V.N.

 

Slikarka i ikonopisac Sandra Stanković dobitnica je plakete “Stefan Bon”, za poseban doprinos razvoju ženskog preduzetništva i negovanje tradicije starih zanata, dok je to priznanje pripalo i Dejanu Ćiriću u oblasti privrede i privatnog preduzetništva.

Priznanje iz humanosti i dobrotvornog rada “Melanija Nikolić Gaičić” pripalo je Slađani i Jovici Batanski. Dan grada obeležava se 28. decembra, jer je tada, 1892. godine, Velika Kikinda
dobila status grada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set