• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. R.

23.01.2022

11:47

PROIZVODNI RADNICI NAJBRŽE DO POSLA! U Kragujevcu 15.395 nezaposlenih!

Vesti

PROIZVODNI RADNICI NAJBRŽE DO POSLA! U Kragujevcu 15.395 nezaposlenih!

Podeli vest

Na evidenciji kragujevačke filijale nalazi se 15.359 nezaposlenih Кragujevčana. Broj onih koji traže posao je u Šumadiji 24.554

Najteže do posla dolaze stariji od 50 godina, i na žalost, interesovanje za njihovo angažovanje je sve manje. Proteklih godina oni su činili 35 odsto od ukupnog broja nezaposlenih, a sada ih je preko 40 odsto.

Zbog pandemije korona virusa tokom poslednje dve godine su zdravstveni radnici bili traženiji nego pre, ali su doktori medicine i dalje na listi onih zanimanja koja najteže dolaze do posla. Kada je u pitanju visoka stručna sprema, na radno mesto dugo čekaju i pravnici i diplomirani ekonomisti.

Tradicionalno, najviše nezaposlenih je među nekvalifikovanim radnicima sa prvim stepenom stručne spreme, ali ima i puno ekonomskih tehničara i bravara.

Svako treće lice na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Кragujevcu traži posao duže od pet godina.

Sa druge strane, deficitarna, odnosno zanimanja sa kojima se posao dobija jako brzo su proizvodni radnici, zanatlije, zavarivači svih vrsta, radnici na CNC mašinama, kuvari, konobari, elektro i mašinski inženjeri i tehnolozi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set