• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

29.01.2022

14:20

U ČAČKU VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Završena deonica od Preljine do Pakovraća autoput MILOŠ VELIKI POSTAJE JOŠ VEĆI!

Rina

Vesti

U ČAČKU VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Završena deonica od Preljine do Pakovraća autoput MILOŠ VELIKI POSTAJE JOŠ VEĆI!

Podeli vest

Direktor Javnog Preduzeća „Putevi Srbije”, Zoran Drobnjak zajedno sa gradonačelnikom Čačka, Milunom Todorovićem obišao je i poslednje radove na deonici autoputa „Miloš Veliki”, od Preljine do Pakovraća

„Sve je spremno za otvaranje u narednom periodu. Ostalo je još samo da se urade brojači saobraćaja. Mogu da kažem, da će moji zemljaci, Čačani, biti srećni da se otvori ova deonica. Neće biti više tog kolapsa u saobraćaju kao što je bilo ove prethodne dve, tri godine, vikendima, kad su praznici. Za pola sata će se pre stići na Zlatibor nego obilaznicom oko Čačka”, rekao je za RINU, Zoran Drobnjak.

Ovaj deo autoputa od velikog je značaja kako za one koji su kroz Čačak prolazili u tranzitu, tako i za same građane Čačka, koji će se njenim otvaranjem osloboditi gužvi i na „kružnom putu”, obilaznici oko Čačka koja je izgrađena pre gotovo 50 godina ali i kolapsa koji su se stvarali i u samom gradu.

„Pre svega velika zahvalnost Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, na ovom projektu koji je od životnog značaja, rekao bih, za građane Čačka ali i celog Moravičkog okruga pa i cele zapadne Srbije. Zaista, svi sa nestrpljenjem očekujemo da se ova deonica od 11,5 kilometara, od Preljine do Pakovraća, pusti u saobraćaj.

Naravno i nastavak radova ka Požegi. Ja pamtim taj 1. maj 1976 godine kada je otvoren kružni put, kasnije obilazni put oko Čačka, koji je bio daleko predgrađe Čačka. U međuvremenu mnogo kompanija, mnogo fabrika, mesta za stanovanje, kuća, porodičnih naselja izgrađeno i to je postala žila kucavica grada Čačka.

Naravno, kolapsi u saobraćaju koji traju već 30 godina ako ne i više konačno će prestati. Za Čačane i sve učesnike u saobraćaju zaista velika i najveća dobit”, rekao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set