• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

09.03.2022

13:32

NIŠTA NIJE KAO VERIN HLEB! Mesi ga dva dana, otkriva recept zbog čega je drugačiji i poseban (FOTO)

Toppress

Vesti

NIŠTA NIJE KAO VERIN HLEB! Mesi ga dva dana, otkriva recept zbog čega je drugačiji i poseban (FOTO)

Podeli vest

Nekada je svaka kuća mirisala na domaći hleb ali sa promenama životnih navika i nešto bržim tempom života taj miris hleba koji nas sve vraća u detinjstvo sve ređe se može oseti

Ipak u jednom domaćinstvu nadomak Topole skoro svakoga dana dvorištem se širi miris hleba i to ne bilo kakvog. Domaćica Vera Lazarević priprema poseban hleb i to dva dana a receptura nije ni malo jednostavna.

Foto: Toppress

 

Drugačiji je, komplikovaniji ali meni ništa ne pada teško jer volim to da radim. Ovaj hleb se mesi dva dana. Prethodan dan se zamesi testo koje se razvlači i preklapa kao kada pravite salčiće. Što se više puta razvuče i preklopi lepši je. Takođe mu poseban ukus daje i domaći pravljeni kvasac koji je napravljen od ražanog brašna, to je pre svega jedan zdrav hleb, domaći i veoma ukusan“, kaže za TopPres, Vera Lazarević iz Topolskog zaseoka Vaganac.

Foto: Toppress

 

Prema rečima ove domaćice, mnoge dame su pokušale da pripreme ovaj hleb, ali nisu uspele.  Vera je za ovu vrstu hleba postala pravi majstor jer već postoji interesovanje i  da se kupi pa joj nije teško da dnevno umesi i po nekoliko komada.

Foto: Toppress

 

„Osim drugačijeg ukusa on je i vizuelno poseban. Retko gde možete videti hleb koji je ovako našaran i koji zahteva tako drugačije mešenje. Testo koje smo prethodnog dana zamesili i obradili, prenoći u frižideru, a onda neposredno pred pečenje, izvadim ga iz korpice, prevrnem i sa te donje strane našaram, odnosno iscrtam ga, jer će za vreme pečenja da prepukne i onda kada ima svoje šare lepše će izgledati. Takođe se peče u poklopljenom sudu koji je zagrejan pred pečenje i sve to mu daje poseban izgled i divan ukus“, objašnjava Vera.

Ovako pripremljen hleb ostavlja svakoga bez daha, jer retko ko može biti imun na miris toplog hrskavog hleba koji je pripremljen u kuhinji i ispečen u zagrejanoj rerni Smederevca.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SLAVICA UŽIVA U SOPSTVENOM BIZNISU! Dnevno preradi preko 20 litara mleka u kačkavalj različitih ukusa, A KUPCIMA NIKAD DOSTA!
Srbija

SLAVICA UŽIVA U SOPSTVENOM BIZNISU! Dnevno preradi preko 20 litara mleka u kačkavalj različitih ukusa, A KUPCIMA NIKAD DOSTA!

Za Topolu mnogi kažu da je Srpska Toskana, jer u ovoj maloj opštini je sve više hektara pod vinovom lozom. Takođe, mnoga seoska domaćinstva otvaraju svoja vrata za turiste i Topola svoj razvoj bazira na poljoprivredi i turizmu. To je bila vodilja i našoj sagovornici kada je odlučila da višak kravljeg mleka iz sopstvene proizvodnje prerađuje u kačkavalj

04.08.2021

17:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set