• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

16.04.2022

13:56

NA REMONT POD HITNO! Zbog čestih havarija tokom grejne sezone TOPLANA SE NIJE PROSLAVILA (FOTO)

V.N.

Vesti

NA REMONT POD HITNO! Zbog čestih havarija tokom grejne sezone TOPLANA SE NIJE PROSLAVILA (FOTO)

Podeli vest

Grejna sezona koja je pri kraju, u Kikindi je protekla sa duplo više havarija nego prethodne dve godine, zbog čega iz JP „Toplana“ najavljuju ozbiljnu rekonstrukciju distributivne mreže i remont najkritčnijih delova magistralnog vrelovoda.

Suočeni sa čestim havarijama na distributivnoj mreži, građani Kikinde i zaposleni u JP „Toplona“ nadaju se da narednu grejnu sezonu neće dočekati sa hladnim radijatorima. Direktor kikindske „Toplane“, Dušan Marjanović, nije ulepšavao stvarnost i najavio je rekonstrukciju najkritičnijih tačaka kao prepoznavanje prioriteta u okviru sistema daljinskog grejanja.

Foto: V.N.

 

- To je nešto čime ne možemo da se pohvalimo, ali se nadamo da ćemo u remontnom periodu otkloniti kvarove na tim lokacijama. Najveći problem je magistralni toplovod Miloša Velikog, gde smo u ovoj grejnoj sezoni imali sedam teških havarija. Rekonstrukciju ovog dela toplovoda počećemo po završetku grejne sezone. Sredstva smo obezbedili iz spostvenih prihoda, više od 20 miliona dinara za 220 metara toplovoda– obećao je Marjanović. 

Foto: V.N.

 

Zbog ozbiljne havarije koja je dva dana izazvala prekid u grejanju korisnika u centru grada, odlukom „Toplane“, računi građanima umanjeni su za jedan dan.

- Inače, tokom grejne sezone bilo je samo 5 reklamacija građana, ali nažalost, za 45 korisnika, zbog neplaćanja računa, moraćemo da podnesemo tužbe-rekao je Marjanović.

Foto: V.N.

 

Ukupna dugovanja korisnika daljinskog grejanja iznose preko 56 miliona dinara, od čega „Toplana“ od privatnog sektora potražuje oko 34,5 miliona dinara, dok je dug korisnika za poslovni prostor 22 miliona dinara. Grejna sezona završava se 15. aprila, a u slučaju potrebe, toplotna energija biće isporučena za više od 3.500 korisnika daljinskog grejanja i nakon tog perioda. Uslov je da temperatura iznosi 12 i manje stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI