• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

17.04.2022

10:23

ŠERIF SE PONOVO VRATIO NA ZLATIBOR! Velika drvena vrata Kaubojskog grada konačno otvorena za posetioce! (FOTO)

RINA

Vesti

ŠERIF SE PONOVO VRATIO NA ZLATIBOR! Velika drvena vrata Kaubojskog grada konačno otvorena za posetioce! (FOTO)

Podeli vest

Zlatibor nije bez razloga jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji, a sa početkom proleća već se traži krevet više

Među najvećim turističkim atrakcijama na ovoj planini svakako je i komleks poznat kao Kaubojski grad, a slike sa ovog mesta preko društvenih mreža obišle su svet. Nakon zimske sezone ponovo je otvorena velika kapija i ova neobična lokacija je dostupna za posetioce.

- Radno vreme je svakog dana od 9 do 20 časova. Park je smešten u prelepoj prirodi u kojoj se smenjuju pašnjaci i borova šuma, na samo 14 kilometara od centra Zlatibora. Dobio je naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Svako ko ovde dođe videće dve kulture i dva načina života, kako smo to živeli mi pre 150 godina, a kako Amerikanci. Na samom ulazu će vas dočekati sa jedne strane kauboj, a sa druge Zlatiborac i iako smo kilometrima daleko jedni od drugih, sve dokazuje da smo živeli slično - rekli su za RINU u "El paso sitija".

Foto: RINA

Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da "El Paso Siti" predstavlja i mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom.

Foto: RINA

- Ovde se nalaze šatori, karavani, hotel i brvnare u kojima može da ugosti oko 100 gostiju. Od dodatnih sadržaja grad ima restoran, kafe poslastičarnicu, muzej starih predmeta, teretanu. Ovaj tematski park je za kratko vreme postao jedan od nezaobilaznih atrakcija za turiste koje borave na Zlatiboru, a njegov sadržaj zanimljiv je za posetioce svih uzrasta. Cena karte je 500 dinara za odrasle, 350 dinara za decu - kažu u ovom zlatiborskom turističkim kompleksu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set