• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

03.06.2022

12:12

BORANI TRČE ZA DENISA! Posle teške saobraćajne nesreće ostao u komi,  ZA OPERACIJU JE POTREBNO 6O.000 EVRA

V.J.

Vesti

BORANI TRČE ZA DENISA! Posle teške saobraćajne nesreće ostao u komi, ZA OPERACIJU JE POTREBNO 6O.000 EVRA

Podeli vest

Denis Milovanović (23) iz Sedlara kod Svilajnca, nije ni slutio da će tog kobnog 28. juna prošele godine zajedno sa još četvoricom svojih drugova automobilom sleteti s puta i doživeti tešku saobraćajnu nesreću zbog koje se od tada nalazi u komi.

Budući da je zadobio povrede na mozgu i da ga je samo korak delio od smrti, lekari u Kragujevcu uspeli su da mu održe vitalne funkcije međutm, on je ipak upao u komu iz koje se još uvek ne budi.

Kako navode njegovi članovi porodice, radi se o takozvanoj budnoj ili vigilnoj komi pa su Japan, Kina i Hrvatska jedine zmelje u kojima mogu da se obave ovako specifični i veoma kompikovani hiruški neurološki zahvati na mozgu, kako bi Denis moga da izađe iz tog stanja.

Nakon pregleda koji je obaveljen u Zagrebu, stigla je i potvrda i odobrenje neurologa iz Amerike da operacija može da se uradi, ali da je za to neophodno pirikupiti dosta novca. U pitanju je suma od 60 hiljada evara, da bi Denis odmah bio primljen na kliniku.

Više niko nije razmišljao kako i na koji način, već što pre prikupiti neophodan novac. Ozdravljenje momka za koga svi u Svilajncu imaju samo reči hvale, postalo je nešto najbitnije i svi su odmah krenuli u akciju.

Počev od porodice i njegovih najboljih drugova, podigao se ceo grad. Uključila se lokalna zjednica Svilajnac, Crveni krst , Dom zdravlja ali i brojni humanitarci iz drugih gradova. Jedan od njih je Milenko Janićijević, mladić iz Bora koji kao i uvek u ovakvim prlikama bezrezervno daje sve od sebe.

Foto: V.J.

 

- Čim sam čuo da postoji iole šanse da operacijom Denis ponovo komunicira , živi normalnim životom kao i ranije i izađe iz kome, nisam se dvoumio ni trenutka. Sa članovima Atletskog kluba ,,Duge staze ,, iz Petrovca na Mlavi, organizovali smo se i istrčali ,,Memorijalnu trku na 10 kilometara Dragutin Tomašević,, za Denisa.

Bilo nas je desetorica, meni je društvo pravio atletičar Vjekoslav Zajić. Nadam se i čvrsto verujem, da će naše malo za Denisa koji ima samo 23 godine značiti novi život koji će živeti punim plućima što mu od srca želim, za Informer kaže boranin maratonac Milenko Janićijević (30) koji iako sam boluje od celebralne paralize koristi svaku priliku da svoje veliko i humano srce pokaže na delu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set