• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA.rs

17.06.2022

19:17

NEVREME NAPRAVILO HAOS U IVANJICI! Pojedini putni pravci i prilazi kućama ODNETI!

RINA

Vesti

NEVREME NAPRAVILO HAOS U IVANJICI! Pojedini putni pravci i prilazi kućama ODNETI!

Podeli vest

Sada su pojedini putni pravci odneti, kao i prilaz kućama, kaže predsednik opštine Momčilo Petrović

Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom ponovo je opustošilo ivanjički kraj. Cevi u gradskom jezgru nisu mogle da prime ogromnu količinu padavina za kratko vreme i voda se izlila na ulice, na kojima je prema rečima očevidaca pravi potop.

Najveća šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi.

Foto: RINA.rs

Grad veličine oraha je dotukao maline

Velika materijalna šteta

-Ovo nevreme sa sobom nosi veoma teške posledice. Ranije nepogode izazvale su velika oštećenja, ali sada su pojedini putni pravci bukvalno odneti, kao i prilazi kućama. Još uvek nemamo informaciju o broju odsečenih sela i domaćinstava. Sada se razmišlja o uvođenju vanredne situacije - rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Velika materijalna šteta ponovo je pričinjena na poljoprivrednim kulturama. Najviše su stradali malinjaci u kojima je berba već počela.

-Crni oblak stigao je iz pravca Arilja i počelo je strašno nevreme. Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača. Čuli smo da su dejstvovai protivgradni strelci, verovatno su tako sprečili još veću štetu i katastrofu - kažu Ivanjičani.

Na teritoriji opštine Arilje nisu zabeležene veće vremenske nepogode, a prema rečima predsednika opštine Predraga Maslara, padala je samo kiša koja nije nanela veću materijalnu štetu.

 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"
Društvo

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"

Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji, Vladica Stanković, golim rukama hvata ove gmizavce, a njegovi snimci svake godine iznova nas iznenade. Nakon što je dečaka (4) ujela zmija otrovnica u Leskovcu, dok se igrao blizu kuće, mnogi su se zapitali da li zaista treba da se zabrinemo. Vladica Stanković otkrio je da je ova sezona udarna za njega, a snimci koje nam je poslao dokazuju koliko posla ima.

08.07.2024

10:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set