• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.07.2022

16:21

SRBIJA NA UDARU EKSTREMNO TOPLOG VAZDUHA! Još jedno upozorenje RHMZ: Temperature će ići na +40, a onda stižu nepogode

Vesti

SRBIJA NA UDARU EKSTREMNO TOPLOG VAZDUHA! Još jedno upozorenje RHMZ: Temperature će ići na +40, a onda stižu nepogode

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas novo upozorenje u kom se navodi da nas očekuju ekstremno visoke temperature do

- Danas i sutra veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 36 stepena. Od srede (06. jul) temperatura u osetnom padu - stoji u upozorenju RHMZ.

Foto: printscreen RHMZ

Pored toga, RHMZ upozorava da će sutra biti lokalno kratkotrajnih nepogoda i da građani na severu zemlje, zapadu i jugozapada mogu da očekuju jak pljusak sa velikom količinom padavina za kratko vreme, grad i jak olujni vetar.

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je danas da će ponedeljak biti u znaku pretežno sunčanog i ekstremno toplog vremena, a tek posle podne je moguća ređa pojava nestabilnosti.

- Nad nama struji vreo, subtropski vazduh iz Afrike. Maksimumi će biti ekstremno visoki, od 33 do 38, a lokalno i oko 40 stepeni Celzijusa. Posle podne samo ponegde i to uglavnom nad zapadom i jugozapadom i brdsko-planinskim delom regiona moguća je ređa pojava lokalnih pljuskova. Vetar će osim u zoni pljuskova biti slab -objavio je Čubrilo na Fejsbuku.

Dodao je i da sutra sa zapada ka nama stiže svežiji i nestabilni vazduh, dok bi sa juga i dalje strujao ekstremno topao vazduh.

- Većina prognostičkih modela simulira mogućnost jakog aktiviranja atmosfere uz pojavu snažnih grmljavinskih pljuskova i vremenskih nepogoda. Nestabilnosti bi mogle početi na zapadu i severozapadu regiona već posle 11 časova, dok bi najkasnije zahvatile severoistok i istok Srbije - naovdi Čubrilo.

Foto: Informer

Marko Čubrilo

- U sredu će biti promenljivo oblačno i malo svežije uz umeren, severozapadni vetar i dnevni maksimum od +26 do +31 stepen, što je i dalje visoka vrednost ali znatno umerenija nego proteklih dana - navodi Čubrilo.

Kako je objavio, "za četvrtak posle podne na zapadu, jugu i jugozapadu najavljuje destabilizaciju atmosfere koja bi mogla biti uvod u novo, jače, pogoršanje i osetnije osveženje koje će potrajati od 8. do 12. jula."

- Tih dana bi bilo nestabilno uz povremene pljuskove i lokalne nepogde, a moglo bi uslediti i osetnije osveženje koje bi u najvećem delu regiona spustilo maksimume na vrednosti od 17 do 24 stepena Celzijusa, dok bi noćne često bile ispod 15 stepeni . Postepena stabilizacija i otopljenje je moguće posle 16. jula - najavljuje Čubrilo, prenosi Kurir.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set