• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S. M.

23.07.2022

12:10

KONAČNO STIŽE OSVEŽENJE! Meteorolog Ristić objavio prognozu do kraja meseca: Toplotni talas će se zadržati, ali stižu i PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM!

printscreen

Vesti

KONAČNO STIŽE OSVEŽENJE! Meteorolog Ristić objavio prognozu do kraja meseca: Toplotni talas će se zadržati, ali stižu i PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM!

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić ističe za Informer.rs, da će toplotni talas koji je zahvatio Srbiju potrajati i narednih dana, kada će temperature opet biti blizu 40 stepeni, ali je najavio i osveženje koje svi isčekujemo

Meteorolog Ristić ističe, da,  iako će još biti dana sa temperaturom blizu 40 stepeni Celzijusa, biće i osveženja koja će nas obradovati

- Počinje nešto promenljiviji period, iako će još biti dana sa temperaturom blizu 40 stepeni Celzijusa, biće i osveženja koja će nas obradovati. Sa svakim novim talasom vlažnog i malo svežijeg vazduha, kiša je sve izvesnija. Najveća šansa za osveženje i kišu biće sledećeg vikenda - kaže meteorolog za Informer.

Sutra mogući pljuskovi sa grmljavinom

Ristić najavljuje da se sutra, usled iticaja oslabljenog talasa vlažnog vazduha sa zapada, pored oblačnosti očekuje i pojava pljuskova sa grmljavinom u pojedinim delovima.

- U nedelju, 24. jula, uticaj oslabljenog talasa vlažnog vazduha sa zapada, koji će pored osveženja i oblačnosti doneti i poneki pljusak sa grmljavinom. Vetar umeren severozapadni. Maksimalna temperatura u manjem padu i kretaće se od 30 stepeni Celzijusovih na severozapadu do 38 stepeni Celzijusovih na krajnjem istoku i jugu Srbije - ističe Ristić.

Foto: Tanjug

Sutra moguće padavine

Prema najavama našeg sagovornika, u ponedeljak i utorak nas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme, posebno u utorak kada će maksimalna temperatura ponovo biti od 35 do 40 stepeni Celzijusovih.

Foto: Privatna arhiva

Ivan Ristić, meteorolog

Ristić ističe da nas sredinom nedelje očekuje novo naoblačenje, koje može doneti pljuskove sa grmljavinom, ali da će to potrajati samo jedan dan, već od četvrtka ponovo sunčano i sparno.

- U noći između utorka i srede na severu Srbije uticaj oslabljenog talasa vlažnog i svežeg vazduha sa severozapada usloviće naoblačenje, pljuskove sa kišom i grmljavinom. U sredu, 27. jula, malo svežije, smena sunca i oblaka koji će ponegde usloviti pljuskove sa kišom i grmljavinom. Vetar slab povremeno umeren severozapadni. Maksimalna temperatura biće nešto iznad proseka za jul i kretaće se od 30 do 35 stepeni Celzijusovih - naglašava meteorolog Ristić i dodaje:

Foto: Informer DN

Toplotni talas će potrajati i sledeće nedelje

- U četvrtak i petak, 28. i 29. jula sunčano, sparno i ponovo veoma toplo, sa maksimalnim temperaturama u petak oko ili nešto iznad 35 stepeni Celzijusovih.

Konačno osveženje

Prema prognozi meteorologa Ristića, narednog vikenda konačno ćemo malo uživati u svežijem vremenu

- U subotu, 30. jula, ujutru pretežno sunčano, veoma toplo, sparno. Maksimalne temperature u većini mesta oko ili nešto iznad 35 stepeni Celzijusovih. Posle podne i uveče doći će do povećanja oblačnosti, što će usloviti pljuskove sa kišom praćenom grmljavinom, gradom i pojačanim severozapadnim vetrom, moguće je i nevreme. Ova promena vremena je najava manjeg osveženja vezanog za kraj jula i početak avgusta, u kojem ćemo uživati nakon toplotnog talasa tokom treće dekade jula.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set