• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.L.

31.08.2022

11:02

U KLOKI POSLE 15 GODINA NAPRAVLJEN ISPRAĆAJ U VOJSKU I TO ZA DEVOJKU! Ovo je Katarina koja će haljinu i štikle zameniti vojničkom uniformom (FOTO)

ToppPress

Vesti

U KLOKI POSLE 15 GODINA NAPRAVLJEN ISPRAĆAJ U VOJSKU I TO ZA DEVOJKU! Ovo je Katarina koja će haljinu i štikle zameniti vojničkom uniformom (FOTO)

Podeli vest

U Topoli i Kloki ali i dalje dugo će se prepričavati da je jedna hrabra i lepa devojka odlučila da haljinu i štikle zameni vojničkom uniformom i čizmama

Ovako sa ponosom ovih dana govore prijatelji i rođaci koji su Katarinu ispratili na redovno služenje vojnog roka, razume se uz sve srpske običaje, kako i dolikuje.

- Ti si ćerko tatin sin, sa tobom se ponosim - kaže Katarinin tata pevušeći pa dodaje:

- Puno mi je srce, iako nisam baš podržavao ovu njenu odluku. Sada sam ponosan i preponosan, ona je moja lepotica tatina ćera a sa ovom odlukom ispunila je moje srce. Imam i sina, ako Bog da i njega ćemo ovako pratiti u vojsku. Šta da vam kažem, bilo je prelepo, okupili se prijatelji, rodbina, društvo moje ćerke, posle petnaest godina u našem selu napravljeno je ovakvo veselje, a muzičari, moram vam priznati po malo su i zaboravili te pesme za ispraćaj u vojsku, posle toliko godina i razumljivo je - kaže Željko Stojadinović, ponosni otac.

Foto: ToppPress

Otac ispraća u vojsku ćerku Katarinu

Katarina rame uz rame sa momcima u vojničkom odelu

I kako reče Katarinin otac, posle toliko godina neko se odvažio da pripremi veselje za ispraćaj u vojsku, a to je jedna krhka i lepa mlada devojka. Katarina je završila saobraćajnu školu i kako nam je rekla niko nije bio za ovu njenu odluku ali posle dugih razgovora podrška nije izostala.

- Brat je mlađi od mene tri godine, on verovatno neće imati ovoliko hrabrosti kao ja i služiće vojsku kao i većina mladića poslednjih godina. Na mom ispraćaju u vojsku bilo je 230 gostiju, sve je bilo super, svi su začuđeni a kad su se pevale vojničke pesme a ja u haljini, našminkana, štikle, ljudi nisu mogli da veruju - kroz smeh nam priča ova mlada devojka koja će za par dana stati rame uz rame sa mnogim momcima u vojničkom odelu.

Foto: ToppPress

Torta sa ispraćaja

Prijatelji iznenađeni

Katarina će od 1. septembra biti na odsluženju vojnog roka u Somboru. Njeni prijatelji iako još uvek ne  mogu da veruju, ipak pokušavaju da pronađu razloge zašto je se njihova drugarica odlučila na tako veliki korak.

Foto: ToppPress

Ispraćaj u vojsku

- Njen otac je ratni vojni invalid, 1999, godine je pretrpeo povrede na Kosovu u Nato avijaciji od bombi. Katarina je godinama pomagala Udruženje u kojem je njen otac, družila se sa ratnim vojnim invalidima, slušala njihove priče, probleme i to je možda imalo malo uticaja da se ona opredeli za vojsku. Bilo kako bilo, svi smo uz nju, pružićemo joj maksimalnu podršku i sa ponosom čekamo dan kada će položiti zakletvu - pričaju Kaćini prijatelji.

Ova devojka će biti deo avionsko raketne jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set