• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

13.09.2022

09:43

TIJANA ODSVIRALA HIT KOJI JE "ZALUDEO" SVE I ODUŠEVILA NAROD! Evo kako Vasko Žabata zvuči kad se svira na OVOM INSTRUMENTU (VIDEO/FOTO)

Printscreen

Vesti

TIJANA ODSVIRALA HIT KOJI JE "ZALUDEO" SVE I ODUŠEVILA NAROD! Evo kako Vasko Žabata zvuči kad se svira na OVOM INSTRUMENTU (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Mlada i talentovana flautistkinja Tijana Bojović iz Trstenika u narodnoj nošnji odsvirala je taktove ove sad već čuvene pesme "Vasko žabata" i oduševila mase

Letnja senzacija, hit "Vasko žabata" dobio je mnoge verzije, ali mlada flautistkinja dala je ovoj veseloj pesmi posebnu, sofisticiranu notu. Tijana Bojović iz Trstenika u narodnoj nošnji odsvirala je taktove ove sad već čuvene pesme i oduševila mase.

Međutim, iza ove talentovane devojke je još mnogo na maestralan način odsviranih pesama, ali i mnogo godina muzičkog obrazovanja. Završila je Filološko - umetnički fakultet, odsek za muzičku umetnost, pa zato njeno sviranje flaute i zvuči tako savršeno.

 

 

- Iako sam u prvoj godini upisala klavir, kada sam čula zvuke flaute odmah sam se zaljubila i poželela da je sviram. Odluka da počnem da sviram flautu potekla je neočekivano, kada sam shvatila da svoje emocije i ljubav mogu da ispoljim preko nje, nego što sam mogla da to učinim kroz klavir, to je mene predodredilo da se školujem u tom pravcu. Ona ima dva lica, sa jedne strane oštar zvuk, itekako može biti nezibilna i očaravajućih zvukova. Osećala sam da je flauta oduvek bila u mojoj blizini u životu - rekla je za RINU Tijana.

Brojni izstanci u osnovnoj ali kasnije u srednjoj bili su joj prepreka da se potpuno posveti svojoj najvećoj ljubavi, ali predanim radom i trudom došla je do zacrtanog cilja. Dok u današnje vreme svi barataju gitarom, klavirom i ostalim instrumentima, Tijana se uvek trudila da bude jedinstvena i u tome uspela.

Foto: RINA

- Otvorila sam nalog na instagramu i počela da kačim snimke sa flautom što je kod mnogih izazvalo pravo oduševljenje, zbog čega sam ja znala da činim jednu dobru i lepu stvar. Nakon što sam odsvirala mnoge numere, hitove koje svi dobro znamo, to je probudilo i druge ljubitelje raznih instumenata da učine isto. Traže mi note po kojima bi svirali, na šta se ja obradujem pogotovu što mi izvrate porukom "ti si ponovo probudila u nama ljubav prema muzici" - rekla je ova mlada umetnica.

Svoj put pronašla u prosveti

Od samog početka, od kada svira flautu njena želja je bila da svira u nekom velikom orkestru, međutim put ju je odveo u prosvetu.

- Dok sam se školovala a kasnije i kao radnik, shvatila sam koliko je muzičko obrazovanje važno i kroz to vreme naučila sam mnogo stvari koje do tada nisam znala. Pored toga što sam ja nastupala na brojnim koncertima, posebno se ponosim uspehom u Italiji gde je jedna moja učenica osvojila prvo mesto svirajući flautu - iskrena je Tijana.

Foto: RINA

Kroz sve te godine postojalo je dosta odricanja, finansijskih izazova ali za bavljenje muzikom oduvek je imala podršku najbiližih, svoje porodice.

- Iako je na prvog godini upisala klavir, jednog dana je došla i rekla želim da sviram i flautu, na šta sam ja bio u čudu. Rekla mi je da joj se svideo zvuk instumenta, čarobno zvuči na šta mi nismo želeli da joj stajemo na put - istakao je njen otac.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set