• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z.I.

29.12.2022

09:54

"RUKE SU RASLE DA SVET ZAGRLE" Pogledjte rezultat tradicionalnog konkursa Banatsko pero

informer

Vesti

"RUKE SU RASLE DA SVET ZAGRLE" Pogledjte rezultat tradicionalnog konkursa Banatsko pero

Podeli vest

Novi 22. po redu zbornik odabranih književnih radova pod nazivom "Ruke su rasle da svet zagrle", nastao je kao rezultat tradicionalnog konkursa Banatsko pero, koji organizuju Biblioteka u Žitištu i klub knjige Branko Radičević, promovisan je je u maloj žitnoj varoši u Banatu

- Ove godine na konkurs je stiglo ukupno 1.652 rada, 145 priča, 508 pesama i 909 aforizama, koje je poslalo 257 književnih stvaralaca iz Republike Srpske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, Austrije, Nemačke - ponosno ističu organizatori.

Foto: informer

Oni napominju da je žiri u sastavu Radivoj Šajtinac, dr Slavomir Gvozdenović i Vitomir Teofilović, odabrao je 25 priča, 20 pesama i 100 aforizama i nagradio autore Radmilu Stojanović iz Zrenjanina, Miru Rakanović iz Vršca i  Milana Simića iz Velike Plane.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set