• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.Ilić

30.01.2023

13:43

KRAVE RIČU, OVCE NA POLJU, ALI DOK NOVAK NE ZAVRŠI MEČ NE PRESTAJEM DA GLEDAM! Baka Milivojka je veliki navijač Đokovića, podršku mu pruža u STIHOVIMA!

printscreen

Vesti

KRAVE RIČU, OVCE NA POLJU, ALI DOK NOVAK NE ZAVRŠI MEČ NE PRESTAJEM DA GLEDAM! Baka Milivojka je veliki navijač Đokovića, podršku mu pruža u STIHOVIMA!

Podeli vest

Baba Milivojka sa Zlatibora verni je navijač Novaka Đokovića, a za Informer.rs otkriva da sve obaveze, kojih je u selu na pretek, ostavlja na stranu dok prati njegove nastupe, čak za to vreme ne hrani ni krave, a onda sve to pretoči u stih

Na Kićenovom brdu podno Tornika, gde žive četiri starice, juče je se gledao uživo prenos iz Melburna, gde je Novak Đoković osvojio Australijan Open i time se izborio za najboljeg tenisera sveta na ATP listi. Njegov verni navijač sa ovog zlatiborskog brda je Milivojka Milja Bakić (67), koja njegove nastupe uvek željno iščekuje, a uspehe slavi kao praznik.

- Kada Novak igra ja ne izlazim iz kuće da ne bih propustila neki detalj. Krave riču, ovce na polju, ali dok se meč ne završi ne prestajem da gledam - priča Milja.

Ova vedra starica hrabro gazi sedmu deceniju, ali je u toku sa svim sportskim dešavanjima u zemlji i svetu. Od svih naših sportista ističe da najviše voli Novaka, a srce joj je puno zbog njegovog jučerašnjeg uspeha.

Kako kaže, očekivala je pobedu i raduje je činjenica što je Srbin opet prvak sveta u ovom sportu.

- Presrećna sam! Radujem se njegovom, kao uspehu mog deteta, jer je on ponos svih nas i zemlje Srbije - naglašava starica.

Foto: B. I.

Baka Milivojka

Milivojka čitav svoj život i svakodnevnicu pretače u pesmu, pa je tako u mnogim stihovima opevala bitna dešavanja u ovom kraju, muku seljaka, državnike, sportiste, među kojima Novak zauzima prvo mesto.

I juče je bila inspirisana njegovom igrom i prilikom navijanja beležila stihove.

- Zlatiborske vite jele oborile grane dole,
Dok u Melburnu pobeđuje Novak Đole."

Nek te svuda sreća prati,
i da blistaš sav od sreće,
dok je tvoga časnog krsta,
pobediti te niko neće
- napisala je Milivojka.

Slavlje nakon pobede je posebno oduševilo i posetilo kao da je u Srbiji. Trubački orkestar kao u Guči podstakao je sve koji su navijali za Novaka da se pridruže igračima u narodnoj nošnji i povedu Užičko kolo na sred Melburna.

- Dok niz Tornik klizaju se skije,
Užičko se kolo u Melburnu vije.
Pobedio je Nole, srpski dasa,
trobojka se naša ponosno talasa
- dodaje ova planinka.

Milivojka inače živi podno Tornika u ataru sela Jablanica, bavi se stočarstvom i od toga živi.Iako je duboko zakoračila u sedmu deceniju, ne predaje se, već snage i volje za radom ima kao da joj je trideseta.

Foto: B. I.

Štala joj je puna krava, torovi puni ovaca, a tokom cele zime odgaja malu jagnjag i telad. Kako ističe to je ispunjava i bez stoke ne bi mogla da živi, ali kada Novak igra i stoke se odrekne dok se meč ne završi.

- Podršku mu od seljaka, šalje Milja za Novaka.

Vedra starica živi sama, njeni sinovi su nastanjeni u obližnjim gradovima, a najviše vremena na pustom brdu provodi sa svojom jetrvom i još dve komšinice. Samoća je teška, ali Milja utehu nalazi kada se lati pera i niže stihove iz svoje svakodnevnice.

Foto: B. I.

Žali što kao devojka nije otišla na studije, već ostala u selu da živi nimalo lak život. Sve svoje stihove zna napamet, kao i brojeve telefona celog sela. Najviše pesama napisala je o životu seljaka, njegovim mukama i problemima, više puta je se kroz pesmu obraćala državnom vrhu, a stihovi iz oblasti sporta uvek su posvećeni kao podrška Novaku Đokoviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set