• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2023

13:57

TEK MU JE 10, A RADI OD OSME I VEĆ JE GAZDA! Kupili mu traktor, jedva dohvati kvačilo nogom, ali ore, kultivira, baca đubrivo... I čeka kombajn!

Agromedia You tube

Vesti

TEK MU JE 10, A RADI OD OSME I VEĆ JE GAZDA! Kupili mu traktor, jedva dohvati kvačilo nogom, ali ore, kultivira, baca đubrivo... I čeka kombajn!

Podeli vest

Kao dete sa sela, Ivan već godinama pomaže porodici koja ga uči da od poljoprivrede i te kako može da se živi. Ovaj četvrtak za rad i trud redovno dobije i poneki dinar.

Ivan (10) iz sela Izbište kod Vršca bavi se već godinama poljoprivredom na porodičnom imanju. Posebno ga zanima mehanizacija, informiše se i uči. Na njegovu veliku radost, na porodično gazdinstvo je pre nekoliko nedelja stigao i "novi ljubimac" - beli traktor. Obožava svoj beli, traktor, ali sanja da će jednog dana posedovati jedan specijalni kombajn.

- Idem u četvrti razred, a traktor je stigao kod mene pre par godina. Već sam ga probao i znam da vozim traktor, vozio sam i stari koji sam imao... Kada vozim orem, vučem prikolice, kultiviram, bacam đubrivo... Sve to znam sam da radim - priča dečak Ivan.

Foto: printscreen agromedia

Najmađi poljoprivrednik sa svojim obožavanim traktorom

Kaže da sve u vezi traktiora i poljopruivrede, inače, proučava i na internetu, a njegova porodica ga nagradi svaki put kada je vredan. Na pitanje sa koliko godina je prvi put seo za volan traktora, mnogi su ostali iznenađeni!

- Prvi put sam sa osam godina počeo da vozim traktor, daju mi poneki dinar i od poljoprivrede može da se zaradi. Na internetu gledam koliko je traktor snažan, kako izgleda, a kog mog traktora najviše mi se dopada eto baš snaga i što je lepa boja - reči su ovog desetogodišnjaka.

Foto: printscreen agromedia

Ivan ima 10 godina i već je plaćen za svoj trud

Ivan dodaje da ga poljoprivreda i mehanizacija najviše zanimaju, a voleo bi da proba i kombajn da vozi. Kvačilo na svom traktoru jedva dohvati nogom, ali od rada ne odustaje!

Kaso što vidite, iza ovih sanjivih okica desetogodišnjaka krije se jedan vredan i pametan dečak koji već ima posao. Dok većina njegovih vršnjaka većinu vremena provodi u igri, Ivan već godinama pomaže svojoj porodici u poljoprivrednim radovima.

Foto: printscreen agromedia

Ivan (10) iz Izbišta kod Vršca

Pored toga, traktor ima i radio za razonodu, kao i klimu da se rashladi kad su vrućine, što Ivanu dobro dođe s obzirom da je "već u poslu".

Da od poljoprivrede može da se živi, još jednom je potvrdio mali Ivan, učenik četvrtog razreda, koji za svoj trud i rad uvek bude nagrađen od strane porodice, pa mu je to pored ljubavi prema poljoprivredi, tradiciji, traktorima, takođe još jedna motivacija - prenosi emisija snimana za Agromedia Jutjub kanal...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Kako sme da vozi bez obuke, bez dozvole? Da se nesto desi, pisali bi ko mu je dozvolio!

zola

pre 1 godinu

Svaka čast,Ivane! Duboko poštovanje Tebi i Tvojim roditeljima! Čika Lazo iz Ljubljane

Milan

pre 1 godinu

Inspirativna vest za decu mladjih uzrasta da upravljaju traktorima, radnim mašinama... Bolje ovo sklonite!

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set