• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti.rs

23.04.2023

17:00

SLEDI NAM TEMPERATURNI ŠOK! Od ponedeljka zahlađenje sa olujnim vetrovima - Evo kakvo će vreme biti za Prvi maj

Tanjug

Vesti

SLEDI NAM TEMPERATURNI ŠOK! Od ponedeljka zahlađenje sa olujnim vetrovima - Evo kakvo će vreme biti za Prvi maj

Podeli vest

Od ponedeljka nas očekuje zahlađenje, a sredinom sedmice moguće je dodatno pogoršanje praćeno padavinama koje će trajate makar do 7. maja.

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je novu vremensku prognozu i otkrio kakvo vreme možemo očekivati u danima koji su pred nama. On je najavio da nas od danas ponovo čeka nestabilno vreme, a početkom maja čak i obilni pljuskovi.

- Sa približavanjem hladnog fronta u noći ka ponedeljku na severu regiona mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U ponedeljak sa širenjem uticaja frontalnog poremećaja jača destabilizacija atmosfere uz kišu i grmljavinske pljuskove, a biće uslova za lokalne vremenske nepogode, posebno nad istočnim i jugoistočnim delovima regiona gde će biti najtoplije uz maksimume i do oko +25 stepeni Celzijusa - kaže Čubrilo.

Kako kaže, u zonama nestabilnosti vetar će biti severozapadni i može imati olujne udare. Ističe da će vreme u utorak biti svežije, a nad istočnim, jugoistočnim i središnjim delovima regiona biće nestabilno uz čestu kišu i pljuskove, dok će nad ostalim delom regiona uglavnom biti suvo.

Foto: Tanjug

Ističe da je sredinom nedelje moguće još jedno prolazno pogoršanje uz padavine uglavnom nad središnjim i južnim delovima regiona.

- Uslediće dalje zahlađenje tako da bi na višim planinama moglo biti i snega. Vetar bi okrenuo a jak, severozapadni, dok bi se u sredu dnevni maksimum kretao od +6 do +13 stepeni Celzijusa, što je znatno ispod proseka za kraj aprila. Oko 27.04. sa razvedravanjem sledi nekoliko vrlo hladnih noći gde bi se minimumi u nižim delovima regiona uglavnom kretali od +1 do +6 stepeni Celzijusa, te je bi pred zoru često bila moguća pojava slabog, uglavnom, prizemnog mraza, dok bi na višim planinama bilo mraza i do -5 stepeni Celzijusa - navodi on.

Foto: B.I.

Objašnjava da ovako niske temperature kasno u proleće predstavljaju ozbiljan problem jer mogu u velikoj meri ošteti zametnuto voće.

- Krajem sledeće nedelje postepeno otopljenje ali bi se maksimumi i dalje uglanvom držali ispod +20 stepeni Celzijusa. Za sada početkom maja na modelima stoji signal za novo pogoršanje uz grmljavinske pljuskove i u ovom momentu barem do oko 07.05. nema signala za jače otopljenje - priča on.

Dodaje da će od nedelje ponovo biti vrlo nestabilno uz pljuskove, a prve nedelje maja biće jačeg zahlađenja na višim planinama uz prolazni sneg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set