• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.04.2023

17:15

MAJ DONOSI GRMLJAVINU, PLJUSKOVE I NEPOGODE! Ovo je detaljna vremenska prognoza za sledeću nedelju, zbog praznika budite na vreme obavešteni

Vesti

MAJ DONOSI GRMLJAVINU, PLJUSKOVE I NEPOGODE! Ovo je detaljna vremenska prognoza za sledeću nedelju, zbog praznika budite na vreme obavešteni

Podeli vest

Prvi maj se bliži, a kakvo nas vreme očekuje za praznik? Pogledajte najnoviju prognozu za Srbiju.

- U petak posle hladnog jutra tokom dana pretežno sunčano i malo toplije uz slab vetar. U toku noći ka suboti nad zapadnim, severnim i delom središnjih predela regiona prolazno naoblačenje ponegde uz kišu ili pljuskove. Dnevni maksimum u petak od +14 do +19 stepeni Celzijusa - piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Za vikend promenljivo oblačno uz duže sunčane intervale ali i pojavu lokalnih grmljavinskih pljuskova, pretežno nad severnim i središniim delovima regiona. Vetar će uglavnom biti slab,a dnevni maksimum od +16 do +22 stepena Celzijusa.

- Početkom maja je izvesno razvijanje sekundarnog ciklona čiji bi se centar trebao nalaziti nad središnjom Italijom U tom položaju prva dva dan u maju ciklon bi ka nama transportovao relativno topao i povremeno vlažan vazduh - navodi meteorolog.

 

 

- Za 01.05. ned većim delom regiona promenljivo oblačno i tokom većeg dela dana suvo. Nad zapadu, jugozapadu i jugu regiona više oblaka uz grmljavinske pljuskove, koji su sredinom dana i popodne ponegde mogući nad središnjim i severnim predelima ali će tamo dominirati suvo vreme. Vetar će biti slab južni i jugoistočni. Krajem dana duž Jadrana jugo u pojačnju, a u košavskom području topla košava. Za 01.05. dnevni maksimumi od +16 do +23 stepena Celzijusa, šro je u okviru proseka - dodaje Čubrilo.

U utorak nad zapadnim, severozapadnim, jugozapdndim i središnjim, a uveče ponegde i nad severnim delovim regiona nestabilno uz grmljavinske pljuskove i moguće lokalne nepogode. Nad istočnim delom regiona i dalje verovatno suvo i pretežno sunćano. U košavskom području jaka košava, koja će uveče slabiti, dok na otvorenom moru Jadrana biti jakog juga koji će uveče takođe slabiti. Dnevni maksimum od +16 nad zapadnim i središnjim, dok oko +25 ponegde nad istočnim delovima regiona, stoji u prognozi.

Sredinom sledeće nedelje nad celim regionom nestbailno i svežije uz kišu, grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode. Vetar će okrenuti na severozapadni smer.

- Sumirano, sa večernjim postavkama modela ima lepih izgleda da za sam 01.05. nad većim delom regiona ostane suvo, ali kako se sinoptika još menja videćemo šta će u petak uveče pokazati simulacije modela kada ću raditi moju novu prognozu. Zatim odlazim na kraći odmor i naredna prognoza će biti dostupna u ponedeljak pre podne - zaključuje Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set