• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2023

08:04

NA SNAZI CRVENI METEOALARM! RHMZ izdao upozorenje na padavine - NA UDARU SU OVI DELOVI SRBIJE!

Tanjug

Vesti

NA SNAZI CRVENI METEOALARM! RHMZ izdao upozorenje na padavine - NA UDARU SU OVI DELOVI SRBIJE!

Podeli vest

Obilne padavine zadesile su danas Srbiju, pa će u većini zemlje biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uglavnom suvo vreme zadržaće se na severozapadu Srbije. U Bačkoj će se razvedriti već pre podne, a u ostatku Vojvodine i u zapadnoj Srbiji delimično razvedravanje se očekuje posle podne i uveče.

Duvaće slab i umeren vetar severozapadni. Najniža temperatura će se kretati 14 stepeni do 17, a najviša od 18 stepeni u južnoj i centralnoj Srbiji do 26 na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti oko 15 stepeni, a najviša oko 21 stepen.

Upozorenje na obilne padavine

- Danas se intenzivne padavine očekuju u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji (20 do 40 mm), naročito u prvom delu dana, dok se najviše kiše prognozira za pogranični deo Borskog okruga ka Rumuniji (preko 60 mm). Sutra u većini krajeva značajno slablјenje padavina, osim na istoku zemlјe, gde se očekuje više od 30 mm za 24 sata - navodi se u upozorenju RHMZ.

Hidrološko upozorenje

- Na Mlavi, Peku i Crnom Timoku vodostaji će se naredna dva dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava. Narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka - objavio je RHMZ.

Upaljen meteoalarm

U istočnoj Srbiji zbog kiše i grmljavine na snazi je danas crveni meteoalarm što znači da je vreme vrlo opasno.

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

U ostalim delovima Srbije, izuzev Bačke, Banata, Srema i zapadne Srbije, upaljeni su narandžasti i žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine.

Vreme narednih dana

U subotu i dalje pojava kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u centralnim i južnim predelima, dok na severu zemlje prestaju padavine. Temperatura samo još u subotu ispod proseka za ovo doba godine, a od nedelje sve više sunčanih časova i toplije. Vetar slab do umeren severozapadni i zapadni. Pritisak oko normale.

Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 18°C, a maksimalna od 20°C do 25°C. Uveče promenljivo oblačno i sveže sa slabom povremenom kišom samo još na jugu Srbije i delom u centralnim krajevima. Temperatura u 22h od 14°C do 18°C.

U nedelju suvo, pretežno sunčano i toplije u svim krajevima uz dnevni razvoj prolazne oblačnosti. Početkom naredne sedmice sunčano i toplo ili vrlo toplo vreme uz konačno letnje temperature, oko ili malo iznad 30°C


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set