• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV

24.09.2023

19:24

(VIDEO) Nevreme napravilo haos u Šidu! Dalekovodi padali ko igračke! Evo kada stiže struja

instagram

Vesti

(VIDEO) Nevreme napravilo haos u Šidu! Dalekovodi padali ko igračke! Evo kada stiže struja

Podeli vest

U Šidu i dalje svi nemaju struju , a ekipe Elektromreže i dalje rade na sanaciji dalekovoda koji je oštećen u nevremenu u noći između subote i nedelje.

Ekipe Elektromreže koje su pristigle iz svih krajeva Srbije ceo dan su radile na saniranju štete u ataru sela Bačinaca gde su pod naletom vetra pala tri dalekovoda. U Šid je odmah upućena pomoć.

- Ekipe su radile tokom cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije. Posebno, ako se ima u vidu da su sva pomoć i oprema koji su Šidu bili neophodni stizali iz drugih krajeva- rekao je Luka Čaušić, načelnik Sektora za vanredne situacije koji je odmah došao u Šid.

Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović kaže za TV Sremska da se paralelno sa radovima na dalekovodu, a u cilju prevazilaženja teške situacije u vezi sa nestankom struje, postavljaju agregati kako bi se prioritetne trafo stanice u opštini osposobile za rad. 

Do sada su postavljna dva agregata u centru grada, kao bi nesmetano mogle da rade institucije i ustanove, poput Doma zdravlja, policije i sl. Plan je da se agregati postave i u naselja sa školama i vrtićima, kao i u sela Bačince, Gibarac, Vašicu. Morović , Adaševce…Sve su alternativna rešenja, dok EMS u potpunosti ne završi svoj posao.

Uslovi za rad na terenu nisu dobri, dalekovodni stubovi iščupani sa betonskom konstrukcijom, iI teško je davati "precizne prognoze", s obzirom da je potrebno postaviti nove dalekovode, a "to nije nimalo lak i brz posao", kažu iz Elektromreže Srbije.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, moguće je da će tokom ponedeljka snadbevanje strujom biti normalizovano.

Meštani Šida kažu brinu za svoje električne uređaje, ali je vodosnabdevanje normalizovano.

Pogledajte video prilog s detaljnijim informacijama:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set