• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.01.2024

07:39

Cela Srbija se probudila u minusu! U jednom gradu ledeno, čak minus 13 stepeni!

Shutterstock

Vesti

Cela Srbija se probudila u minusu! U jednom gradu ledeno, čak minus 13 stepeni!

Podeli vest

U Celoj Srbiji jutros su temperature ispod nule, a najhladnije je jutros bilo u Zaječaru gde je, po podacima RHMZ, u 7 sati izmereno minus 13.

Posle Zaječara najhladniji si Dmitrovgrad i Sremska Mitrovica sa 12 stepeni ispod nule, a iza njih su Kragujeva, Negotin, Kopaonik i Ćuprija sa 11 stepeni ispod nule.

 

U Kruševcu je minus 10, koliko i u Valjevu. U Beogradu je minus 7, u Nišu minus 8, koliko je u Sjenici, srpskom Sibiru.

U Bačkoj, Sremu,Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Jugozapadnoj Srbiji upaljen je narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Takođe, treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U ostatku zemlje upaljen je žuti meteoalarm, što znači da vreme može biti opasno.

Od nedelje porast temperature 

I sutra ujutru se očekuje umeren i jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -12 do -5 °S, lokalno i nižom, a za vikend slab i umeren mraz, od -8 do -1 °S u većini mesta Srbije.

Od nedelje, 14.januara, porast dnevnih temperatura, a izraženije otopljenje očekuje se sredinom naredne sedmice, navodi RHMZ n svom sajtu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set