• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B. I.

15.03.2024

12:09

Ovako se Užičani spremaju za titulu! Đaci Umetničke škole poklonili Gradu mural

B. I.

Vesti

Ovako se Užičani spremaju za titulu! Đaci Umetničke škole poklonili Gradu mural

Podeli vest

Grad Užice, 21. marta od Čačka zvanično preuzima titulu Prestonice kulture za 2024. godinu, a murali koje ovih dana oslikavaju daroviti učenici, prve su naznake da će se Užičani pokazati kao dobri domaćini.

Godinu nacionalne prestonice kulture svojim radovima oplemeniće učenici i profesori Umetničke škole u Užicu. Onu su, krajem prošlog meseca, počeli sa prvim radovima, koji se ovih dana privode kraju.
Njihova ideja je oslikavanje prostora ispred Železničke stanice, a kako su istakli, to je njihov poklon gradu i svim građanima.

U to ime zahvalila im se gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević i poručila da je ovo tek početak uređenja tog prostora.

 

- Od srca se zahvaljujemo i deci i profesorima koji su se odazvali inicijativi Grada da se ovaj prostor oplemeni, dobije novi izgled i ponese slike nosećih motiva Prestonice kulture Srbije, koju Užice, uskoro preuzima. Imamo mnogo posla, i ovde i na svim infrastukturnim i programskim sadržajima, ali ono u šta sam sigurna je da ćemo ovaj zahtevan i izazovan projekat moći da iznesemo svi zajedno - naglasila je gradonačelnica.
Direktorka Umetničke škole, Ivana Stamatović, zahvalila se Železnicma Srbije i Gradu Užicu na podršci i mogućstvu da njihovi učenici pokažu u praksi šta uče u školi.


- Ovaj projekat je poklon gradu Užicu i svima nama koji živimo u njemu u okviru Prestonice kulture. Na njemu ćete videti motive poznatih Užičana koji su dali doprinos u svom životu za grad i videćemo znamenite objekte grada Užica, kao što su crkve Svetog Đorđa i Svetog Marka, Trg partizana, Narodno pozorište i sve druge znamenitosti - rekla je Stamatović.
I kako je najavila gradonačelnica, baš na Železničkoj stanici, 21. marta, Užice će od Grada Čačka preuzeti titulu Prestonice kulture, kada će od 20 časova uslediti svečano otvaranje i manifestacija "Praznik svetlosti" u centru Užica, na Trgu partizana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set