• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/blic/informer

22.10.2021

11:00

OVO SU GLUMCI KOJI SU PREMINULI USRED SNIMANJA FILMA! Tragedije koje su zaprepastile svet

Pixabay

Estrada

OVO SU GLUMCI KOJI SU PREMINULI USRED SNIMANJA FILMA! Tragedije koje su zaprepastile svet

Podeli vest

Danas je svet šokirala vest o incidentu na snimanju filma "Rust", kada je slavni glumac, Alek Boldvin upucao i ubio koleginicu Halinu Hatčins

Tragedije na snimanju serija i filmova nisu česte, ipak se dešavaju, kada naizgled bezazlene situacije postanu tragedije. Ovakve nesreće nesumnjivo utiču i na celu ekipu filmu.

Osim što moraju da se izbore sa gubitnom dragih kolega i da se oporave od šoka, zaposleni na filmu su prinuđeni da izmontiraju ostatak scenarija u kojem treba i osmisliti zašto se neki junak više ne pojavljuje na filmu.

Ovo su samo neki poznati glumci koji su preminuli u sred snimanja filma.

Najpoznatija nesreća na snimanju je svakako smrt čuvenog Brendona Lija, sina slavnog  Brusa Lija. Brendon Li, tragično je stradao 1993. godine na snimanju filma "Vrana". Njega su u jednoj sceni, umesto ćorcima, pogodili pravim metkom, usled čega je Brendon preminuo na putu do bolnice. U trenutku njegove smrti ostalo je tek osam dana do završetka snimanja filma, tako da je ekipa imala dovoljan broj snimljenih scena sa Brenodnom, a one preostale snimio je njegov prijatelj Čad Stahelski.

Foto: Printscreen You Tube

Brendon Li

Glumac Pol Voker, koji se proslavio ulogom u filmu "Paklene ulice", poginuo je 2013. godine u saobraćajnoj nesreći. Kada je tragično izgubio život, film "Furious 7" nalazio se na polovini produkcije. U znak sećanja na glumca, zaposleni u filmu su napravili njegov digitalni lik koji se pojavio u scenama.

Foto: reuter

Pol Voker

Do kobnog sudara je došlo u popodnevnim časovima u južnoj Kaliforniji u blizini grada Santa Klarita. Porše u kom se nalazio Voker udario je u rasvetni stub i drvo, a zatim se zapalio. Spasioci su pokušali da ugase zapaljeni automobil, ali njihovi napori nisu dali rezultata. U nesreći je poginuo i njegov prijatelj, koji je bio za volanom. 

Pol je iza sebe ostavio ćerku, Medou Voker, koja je u trenutku nesreće imala samo 14 godina. Medou je, dve godine kasnije, odlučila je da se bori za pravdu i tužila je "Porše" proizvođača sportskih automobila, kog je krivila za nesreću i smrt svog oca. O pogibiji ovog glumca se spekuliše i danas, a postoje verovanja i da nije bila u pitanju nesreća, već klasično ubistvo.

Meksički glumci Horhe Navaro Sančes i Luis Herardo Rivera poginuli su dok su probali scene za snimanje serije. 

Reč je o seriji „Bez straha od istine“ meksičke TV kuće Televisa koja je u kratkom saopštenju navela da su Sančes i Rivera preminuli u noći između četvrtka i petka, ali nije iznela druge detalje. Navodi i da je produkcija u kontaktu sa meksičkim vlastima, kao i da televizija žali zbog nesreće i upućuje saučešće porodici nastradalih glumaca.

Glumica Natali Vud preminula je 1981. godine na pauzi snimanja filma "Brainstorm". Tada je bila na krstarenju sa suprugom i prijateljima, kada se udavila. Pre 30 godina njena tragedija proglašena je nesrećnim slučajem. Iako je većinu scena snimila za film, one koje su nedostajale snimila je njena dublerka. Za film "Buntovnik bez razloga", Natali je dobila Oskara. U svojoj karijeri, pored Oskara, osvojila je još dve nagrade Američke filmske akademije.

Foto: AP PHOTO

Natali Vud

Džon Riter je u trenutku smrti radio je na seriji "8 jednostavnih pravila". On je 2003. snimao scenu kada se odjednom srušio na pod. Uprkos brzoj reakciji, prevezen je u bolnicu u komi s dijagnozom pucanja aorte. Preminuo je iste večeri, samo nekoliko dana pre svog 55. rođendana. Serija je nastavila sa prikazivanjem još jednu sezonu, ali bez preteranog uspeha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Harris (@riptooearly)

 

Džon-Erik Heksum, bio je američki model i glumac koji je važio za jednog od najseksepilnijih muškaraca. Imao je glavnu ulogu u seriji "Na tajnom zadatku", koju su žene obožavale upravo zbog njega. Njegov život tragično se završio 1984. godine, kada je imao samo 26 godina. Snimajući jednu od epizoda serije, Džon se dosađivao, pa je odlučio da se zabavi pištoljem koji je bio deo rekvizite. Misleći da je taj pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo obarač. Krhotine punjenja u pištolju završile su u njegovom mozgu. On je hitno prebačen u bolnicu i operisan. Operacija je koja trajala punih pet sati, ali bezuspešno, Džonu nije mu bilo spasa.

 

 
 

Vić Morou je stradao je tokom snimanja filma "Zona sumraka", 1982. godine. Izgubio je život s još dvoje dece koji su takođe glumili u filmu. Scena koju su snimali, zahtevala je upotrebu helikoptera i pirotehničkih sredstava. Nesreća se dogodila kada je pirotehnika iznenada eksplodirala, zahvativši i helikopter koji je pao i doslovno pokosio glumca koji je u naručju nosio decu. Za ovaj tragičan događaj na kraju niko nije odgovarao, a snimanje filma se nastavilo.

 

 

Bizarna smrt zadesila je zvezdu nemih filmova. Davne 1923. godine, Marta Mensfild, je nakon snimanja filma "The Warrens of Virginia" sedela u automobilu s kolegama i prijateljima, a onda je usledila stravična nesreća. Neko je zapalio cigaretu i bacio šibicu koja je pala na Martinu haljinu, napravljenu od lako zapaljivih materijala. Nesrećna glumica se u sekundi zapalila i uprkos brzoj reakciji, sledećeg dana je preminula u bolnici sa samo 24 godine.

 

 

Stiv Irvin strada je u 44. godini, gdok je snimao novi serijal o najopasnijim životinjama u okeanu. Australijski lovac na krokodile je 2006. s filmskom ekipom zaronio u vode ispred grada Port Daglas da snimi tamošnji podvodni svet. Tragedija se desila kad se približio jednoj velikoj raži. One obično otplivaju kada osete opasnost, ali nekada i napadnu onog od koga osećaju pretnju. Imaju vrlo opasno oružje, a to je otrovni šiljak na vrhu repa. Raža je taj šiljak zabila Irvinu u grudi. Oni koji su bili s njim, smesta su ga izvukli na površinu i pozvali helikopter, koji ga je odvezao do bolnice na obližnjem ostrvu, ali tamo su lekari mogli jedino da konstatuju smrt.

Ove tragedije zauvek su promenile svet filma. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59