• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2019

13:30

BURA U REGIONU! REKLA, PA POREKLA! Kolinda je BiH označila kao TERORISTIČKU državu, a sada sve PORIČE!

Balkan

BURA U REGIONU! REKLA, PA POREKLA! Kolinda je BiH označila kao TERORISTIČKU državu, a sada sve PORIČE!

Podeli vest

Apsolutno je netačno da sam BIH prozvala nestabilnom i povezivala s terorizmom, rekla je danas predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, demantujući pisanje "Džeruzalem posta"

Izraelski list objavio je kako je Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u poseti Izraelu, rekla da je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama".

-Zemlja je pod kontrolom militantnog islama koji je dominantan u određivanju stavova - prenosi list u internet izdanju navodnu izjavu hrvatske predsednice.

MILOGORCI U ŠOKU: Cela plaža u Ulcinju ustala na himnu SFRJ "Hej Sloveni"



-Jeste li rekli ono što piše Jerusalem Post? - pitali su danas novinari Grabar-Kitarović:

-Apsolutno ne - odgovorila je ona i dodala:

-S predsednikom Izraela razgovarala sam u kontekstu u kojem govorim o BiH i drugim susednim državama i što sam, uostalom, rekla na pres konferencijama pre susreta s predsednikom Rivlinom i s Netanijahuom - a to je da naše susedne države želim što pre videti u članstvu EU. Nisam davala intervjuje i nisam davala izjave novinarima, mimo te dve pres konferencije - kazala je Grabar Kitarović.

(VIDEO) HRVATSKA OBALA U SMRADU! U Dubrovniku se fekalije izlile u more, ekološki incident u uvali Sumartin!



Upitana da komentariše oštre reakcije iz BiH, Grabar Kitarović kaže:

-To su komentari na komentare jedne novinarke... ponavljam to nisam rekla. Žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens.

Hrvatski ambasador pozvan na hitan sastanak

Kancelarija hrvatskog člana Predsedništva Željka Komšića pozvala je ambasadora Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića na hitan sastanak.

Naime, posle hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, izjavu hrvatske predsednice oštro su osudili i Bošnjačko nacionalno veće, poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, predsednik Židovske zajednice u toj zemlji Jakob Finci i ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama Sven Alkalaj.

-Jasno nam je da je Grabar Kitarović u predizbornoj kampanji i da pokušava da se izbori za glasove na desnici, međutim to ne treba da bude nauštrb bilateralnih odnosa sa susednim državama i uz pomoć izmišljanja spoljnih neprijatelja - saopštilo je Bošnjačko nacionalno veće.

Kako navode, takve su izjave štetne i za Hrvatsku jer, kada bi bile istinite ukazivale bi na to da je Jadran pun "militantnih islamista i terorista koji se trenutno nalaze na letovanju".


Prema njenim rečima, došlo je vreme da se porazmisli o odnosima RH i BiH. 

-Upravo suprotno, u poslednje vreme nažalost vidimo niz koraka koje BiH produzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni..Trebalo bi da razgovaramo o saradnji, kako možemo jedni drugima pomoći u rešavanju problema - rekla je ona.

Hrvatska je tu i ostaje spremna pomoći svakoj susednoj državi uključujući i BiH u procesu reformi, kako bi što pre postala članica EU, dodala je predsednica Hrvatske.

Novinarka brani Kolindu

Novinarka "Džeruzalem posta" Grir Fej Kešman objasnila je danas da je interpretirala izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grbar-Kitarović o BiH.

-Predsednica Hrvatske nije govorila o Iranu. Spomenula je Iran samo jednom, i to isključivo u kontekstu migranata koji se pretvaraju da su izbeglice i koji su u nekim slučajevima povezani s kriminalnim elementima. Ona nije spominjala vladu BiH, a njena izjava o povezanosti Irana i terorista odnosila se samo na neke od migranata koji su dospeli u Bosnu i Hercegovinu - navela je Kešmenova.


U međuvremu se oglasio i njen Ured porukom da je "u međudržavnim odnosima vrlo je neuobičajeno reagovati na neproverene napise medija".

-Svaka država najprije bi poslala svog ambasadora u Hrvatskoj da proveri navode, pa bi onda reagovala na odgovarajući način - navodi se u saopštenju Ureda.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 4 godine

Odlična je Kolinda,pošto mister Bin nikako da izbaci nove epizde Kolinda je vrlo adekvatna zamena.

Major

pre 4 godine

Ih, sta bi dali da mogu biti slobodni pa pricati ono sto stvarno misle! Ali, na njihovu zalost, najslobodniji su pod Srbima!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija