• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2020

13:13

MRZITELJKA SRBA IDE U PENZIJU! Ruža Tomašić najavila povlačenje iz politike!

Balkan

MRZITELJKA SRBA IDE U PENZIJU! Ruža Tomašić najavila povlačenje iz politike!

Podeli vest

Hrvatska evroparlamentarka, nekada članica ultradesničarske Hrvatske stranke prava Ante Starčević (HSP A.S.) najavila je odlazak u penziju i povlačenje iz politike

U izjavi za zagrebački Jutarnji list, Tomašićeva kaže da će se povući 30. juna naredne godine i dodala da je ta njena odluka mnoge iznenadila, a neke je, kako kaže "usrećila".

Do tada, kaže, ima još posla da uradi u Evropskom parlamentu, a u penziji će čuvati unučuće i trošiti "jako dobru" kanadsku penziju. Nakon njenog odlaska u EP-u bi trebalo da je zameni Ladislav Ilčić, koji će na pola godine preuzeti njezine obaveze u odborima, a potom će doći do nove podele u grupaciji konzervativaca (ECR) i raspodele mesta u odborima.

Do tada će, podseća list, u Hrvatskoj biti održani parlamentarni izbori na kojima se Suverenisti, okupljeni oko bivšeg predsedničkog kandidata Miroslava Škore, nadaju velikoj podršci birača.

"Škoro sada osniva stranku sa svojim imenom i nama je to O.K. On je svoje kvalitete pokazao na predsedničkim izborima i nadamo se da će koalicija tog desnog centra pokazati da ljudi više neće morati, kao dosad, birati manje zlo. Svi oni koji misle da mogu pomoći i vide sebe u koaliciji dobro su došli, ali nećemo moliti nikoga. Možda za ove izbore i više nego pre vredi onaj slogan ''sad ili nikad''", kaže Tomašić.



O aktuelnim reviranjima u vladajućem HDZ, Tomašić kaže da ne veruje da će za neke biti mesta u toj stranci nakon podele u dva tabora. Povodom neizglasavanja Generalnog urbanističkog plana, Tomašićeva je rekla da se u Zagrebu "ponavlja ona situacija - možeš koliko hoćeš, ali ne i dokle hoćeš".

"Ako imaju trunka suosjećanja sa sudbinom svoje dece čiju budućnost određuje ovaj GUP, Zagrepčani će se još više dići na noge i protestovati. To je njihov grad i biće onakav za kakv se izbore", navela je.

Zaključuje da joj je dosta politike i odlazi u totalnu mirovinu. Iako bez nje “Suverenisti neće biti isti”, ne isključuje mogućnost da ponekad pomogne istomišljenicima kojim savetom.

O visini penzije ne razmišlja, jer, kaže, da je čeka jako dobra kanadska, a imala je i dobru platu i dosta je tokom godina uplaćivala u penzioni fond. Kao penzionerka će, kaže, živeti na Korčuli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17