• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2020

09:59

MILO LUPIO, PA OSTAO ŽIV: 'Crna Gora Zakonom brani građanski koncept!' OTIMAČINA SVETINJA I PROGON VERNIKA svakako su neke od ključnih vrednosti tog koncepta, ALI U MILOGORSKOJ DESPOTIJI!

Balkan

MILO LUPIO, PA OSTAO ŽIV: 'Crna Gora Zakonom brani građanski koncept!' OTIMAČINA SVETINJA I PROGON VERNIKA svakako su neke od ključnih vrednosti tog koncepta, ALI U MILOGORSKOJ DESPOTIJI!

Podeli vest

Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu ni za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, rekao je predsednik Crne Gore, Milo Ðukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo poslednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek

"Nisam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja ''narod je na ulicama''. To neće ni na koji način sprečiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama", rekao je lider DPS i šef crnogorske države, preneo je portal RTCG.

Ponovio je da je taj zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji ni jedan, kako je kazao, objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Ðukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i prijenom Zakona o slobodi veroispovesti brani svoj građanski koncept.

"Najveći posao i odgovornost svakako jeste na vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj deo posla, bilo da je reč o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", zaključio je Ðukanović na sinoćnoj sednici Glavnog odbora DPS, preneo je portal RTCG.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mika

pre 4 godine

"Ðukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i prijenom Zakona o slobodi veroispovesti brani svoj građanski koncept"." 250000 ljudi na litijama Milo se poziva na građanski koncept. ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

DEDA RAKA

pre 4 godine

Milo, nemaš sreće, to što ti hoćeš NAROD NEĆE ! Kaži VELIKOM BRATU da si se zeznuo u proračunu !

petrovic zoran

pre 4 godine

stvarno ne razumem nase vladine u crnoj gori.brate dragi sve svetinje prenesite u srbiju i kraj toj jurnjavi.prosto da prostije ne moze biti!!

MilosObilic1389

pre 4 godine

Врло сте наивни и необразовани видим...Не читате пуно... И то Вам је мана... Не препознајете ФАШИЗАМ и српску антифашистичку борбу која је почела у Црној Гори... Фашизам ( дефиниција је диктатура реакционарне буржоазије, чији је извршилац - лумпенпролетаријат...Онај неосвешћени део радничке класе који брани интерес - капитала, јер нема класну свест коме припада...! То су "ћелавци" "Скин Хедс" групе и приватна војска Мила Ђукановића...) Фашизам удара управо на све оне који желе једно мирно демократско друштво ПРАВДЕ И СЛОБОДЕ, једнакости за све ( не само за елиту...!) Право на рад и правичну ЗАРАДУ...!! Фашизам то не дозвољава... Српска Православна Црква је зато прва на удару.

SKANDAL U CRNOJ GORI! Prekinut program RTV Budva PRED GOSTOVANJE OCA GOJKA PEROVIĆA! Milogorcima bi i Gebels pozavideo!
Balkan

SKANDAL U CRNOJ GORI! Prekinut program RTV Budva PRED GOSTOVANJE OCA GOJKA PEROVIĆA! Milogorcima bi i Gebels pozavideo!

Neposredno pred početak najavljene emisije "Problem" na kanalu RTV Budva u kojoj gostuje rektor Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor dr Gojko Perović i poslanik Liberalne partije Andrija Popović, došlo je do prekida programa. Kako nezvanično saznajemo, Agencija za elektonske medije ukinula je televizijski prenos operaterima M:tel i Crnogorski telekom

20.02.2020

09:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17