• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik.rs

08.03.2020

08:45

STRAHUJEM ZA NAŠ NAROD U CRNOJ GORI - NE ZNAM KAKO ĆE SE OVO ZAVRŠITI! Patrijarh Irinej: Milo i njegovi rade šta hoće!

Balkan

STRAHUJEM ZA NAŠ NAROD U CRNOJ GORI - NE ZNAM KAKO ĆE SE OVO ZAVRŠITI! Patrijarh Irinej: Milo i njegovi rade šta hoće!

Podeli vest

Srpski patrijarh Irinej kaže da strahuje za naš narod u Crnoj Gori i da ne bi želeo da se desi prolivanje krvi, ali da će se litije nastaviti uprkos zabranama crnogorskog režima

 

Kaže i da on stoji uz vernike i podržava ih u odbrani svetinja.

Poglavar SPC za Kurir kaže i da zabrana litija na Cetinju neće naterati narod da odustane od protesta protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

- Oni rade šta hoće. Nemam komentara na sve to - navodi patrijarh i dodaje da je zabrinut za bezbednost vernika, jer kako je ranije naveo, postoje indicije da može doći do sukoba i prolivanja krvi.

- Nemam saznanja o tome, to je strah da se tako nešto ne desi. Imam strah, normalno, ne bih želeo da se desi prolivanje krvi, ni ja ni ma ko drugi. Litije sigurno neće prestati, ja podržavam verni narod - rekao je Irinej.

Komentarišući potez vlasti da mimo volje naroda sprovedu zakon tako što su već počeli popis imovine SPC, patrijarh kaže da ne razume njihovo ponašanje.

- Sve se to ne može razumeti, to mi je sve suprotno i zakonima i jednom normalnom poimanju stvari. Videćemo kako će se završiti - rekao je Irinej.

Crnogrska policija je zabranila održavanje litija koju je mitropolija planirala danas na Cetinju iz bezbednosnih razloga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
i u hr je tako počelo

pre 4 godine

zabrinut je za bezbednost vernika nakon sta ih nagovara da krše zakon i idu u sukob sa policijom a kad padne krv? hoće li i on da odgovara "po zapovednoj odgovornosti"

Djordje milosavljevic

pre 4 godine

Nista novo u istoriji srba ziveli smo pod turskom imperijom 450 god. I pod nato imperijom dok ne izumremo. Opusteno ceo svet slusa ameriku(svetskog policajca broj 1) nas nema mnogo oni kineze drze u ekonomskoj saci. Takva je svetska istorija od sumera acada i rimske imperije. Dobro je sto neuracunjivi vesic raskopava kalemegdan za gondolu mozda naleti na zlato eugena savojskog mozda je zato zapeo za gondolu, i napisao knjigu on poznaje dobro istoriju. Srbi misle zbog kampanje on trazi zlato iz austrijskog turskog rata.

PANTELIJA

pre 4 godine

А ШТО НАШ НАРОД НЕЋЕ ДА ИМ ТИ ДОЂЕШ У ЦРНУ ГОРУ????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija