• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.08.2020

18:31

PUKLA SEZONA, PA IM SADA TREBAJU TURISTI IZ SRBIJE?! Crna Gora razmatra otvaranje granica sa ZEMLJAMA REGIONA!

Balkan

PUKLA SEZONA, PA IM SADA TREBAJU TURISTI IZ SRBIJE?! Crna Gora razmatra otvaranje granica sa ZEMLJAMA REGIONA!

Podeli vest

Zamenik direktora crnogorskog Instituta za javno zdravlje Senad begić izjavio je danas da ta zmlja razmatra otvaranje granica i uslove za otvaranje granica prema zemljama regiona

On je to rekao na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje zašto je dozvoljen ulazak u zemlju državljanima Rusije a ne Srbije, s obzirom da je slična epidemiološka situacija u te dve zemlje.

On je kazao da je predlog za uključivanje Rusije na listu došao od Ministarstva turizma, a da se, kada se radi o regionu, ozbiljno razmatraju koraci.

SEVERNA MAKEDONIJA PONOVO UVODI VANREDNO STANJE! Koronavirus nije jedini problem, EVO KOJI JE DRUGI RAZLOG!


- Jedan od ključnih parametara je broj aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a drugi je kretanje broja oboljelih odnosno dugoročni trendovi. Predlog za uključivanje Rusije na zelenu listu je došao od Operativnog štaba za turizam i Ministarstva turizma. Kada se radi o regionu, vrlo ozbiljno razmatramo dalje korake kada se radi o ažuriranju liste. Tu ne smemo zaboraviti potencijalne brojeve ljudi koji bi došli u Crnu Goru i o tome se mora voditi računa. Razmatramo otvaranje granica i uslove pod kojima se granice mogu otvoriti na način koji će minimizirati epidemiološki rizik po građane Crne Gore - istakao je Begić.

On je, takođe, dodao da će se na ažuriranoj listi naći Ukrajina zbog bolje epidemiološke situacije, kao i da je Institut napravio metodologiju slučnu onoj kakvu ima Evropska komisija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 3 godine

Ne idem i da mi sve plate. Sad Milo da izvadi pare iz svog dzepa i da pokrije propalu sezonu!!!

Paja

pre 3 godine

Ne bih tamo isao ni mrtav. Imate tamo bracu siptare. A ovi iz Srbije da se spakuju i vrate kuci a onda podici kineski zid!!! Fuj!!

Jovan

pre 3 godine

Neka i dalje držu zatvorene granice ja se zahvaljujem na tome.

BOKI

pre 3 godine

Za one koji dolaze iz CG šestomesečni karantin.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija