• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

05.09.2020

16:33

KRIVIČNA PRIJAVA ZA PORAŽENOG DIKTATORA! Pozivanje na NASLINU PROMENU USTAVNOG UREĐENJA NEĆE PROĆI NE KAŽNJENO!

Balkan

KRIVIČNA PRIJAVA ZA PORAŽENOG DIKTATORA! Pozivanje na NASLINU PROMENU USTAVNOG UREĐENJA NEĆE PROĆI NE KAŽNJENO!

Podeli vest

Pravni zastupnik Duška Kneževića podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, optužujući ga da je počinio krivično delo - pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore

U saopštenju advokata Zdravka Đukanovića, piše da je prijavljeni predsednik države, u periodu od 30. do 4. avgusta u više navrata pozivao da se silom promene rezultati parlamentarnih izbora, iako je, navodi se, deklarativno priznao poraz DPS-a na izborima, pišu podgoričke „Vijesti“.

- Tako što će se ugrožavanjem ustavnog uređenja silom onemogućiti, političke partije koje su obezbedile parlamentarnu većinu na parlamentarnim izborima i to koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“, „Crno na bijelo“, da u skladu sa zakonom i izbornim rezultatima formiraju vlast i to tako što je na sastanku najviših funkcionera DPS-a Crne Gore, kojim je prijavljeni predsedavao, a koji je održan 1. 9. 2020. godine, napravio taktiku pokušaja destabilizacije političke situacije u Crnoj Gori i inicirao donošenje zaključaka koji su na sastanku usvojeni - navodi se u saopštenju.

Beogradski advokat pobrojao je navodne zaključke sa tog sastanka, rekavši da su planirali izazivanje što više incidenata, uz korišćenje obeležja Srbije, te korišćenje četničkih i ruskih zastava, posebno provociranje manjina, Albanaca, Bošnjaka i Hrvata, nevladinih i građanskih aktivista...

- Širenje panike među članovima DPS-a vestima o revanšizmu i otkazima, kako bi se izbegli takozvani „preletači“, o svim incidentima obaveštavati kancelariju EU u Podgorici, odnosno ambasadore Kvinte, poželjno je slati što više fotografija i video-snimaka, gde se vide ruska i srpska obeležja kao i primeri destrukcije evropskih, evroatlantskih simbola, kao i simbola susednih država Hrvatske, Albanije - navodi se u zaključcima koje je pobrojao advokat.

POBIĆEMO VAS U NEDELJU U SEDAM, STO HILJADA DOLAZI DA VAS POBIJE! Jezive pretnje milogoraca uoči skupa pristalica DPS-a u Podgorici!

Milo Đukanović je, piše u saopštenju, nakon završetka tog sastanka - u više navrata, preko za to zaduženih članova DPS-a, a putem društvenih mreža, pozvao članstvo DPS-a na skup zakazan za 6. septembar u Podgorici:

- Sa očiglednom namerom da se on pretvori u nasilne proteste, a koji skup je zakazan pod sloganom: „Ako treba da gori Podgorica, ima da gori! Ako treba da se ruši Podgorica, ima da se ruši, ali Srbi nam sudbine neće krojiti, svi u Podgoricu bunt je spreman, Crnogorci naši preci su ratovali sa mnogo manjom brojnom snagom naspram protivnika, pa su dobijali, 6. septembra svi u Podgoricu, Crna Gora te zove nemaš izgovor - navodi advokat Zdravko Đukanović.

- Zahtevamo da Uprava policije, upotrebom specijalnih istražnih metoda, utvrdi identitet lica koje su preko društvenih mreža i neposredno na terenu ili na drugi način učestvovala u sprovođenju zaključaka, u aktima nasilja, odnosno da se utvrdi identitet lica koja su postupala po zaključcima sa sastanka DPS kojim je predsedavao Milo Đukanović od 1. 9. 2020. godine, te da se u slučaju utvrđivanja krivične odgovornosti pokrene postupak i protiv tih lica, a sve radi utvrđivanja svih bitnih okolnosti koje su od značaja za opisano krivično djelo. Očekujemo da se u skladu sa zakonom sprovede krivični postupak protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića - piše u saopštenju advokata Zdravka Đukanovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija