• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.09.2020

18:09

KOMŠIĆ OPET PRETI SRBIMA! Pokušaji izdvajanja iz BiH bi imali tragične posledice!

Balkan

KOMŠIĆ OPET PRETI SRBIMA! Pokušaji izdvajanja iz BiH bi imali tragične posledice!

Podeli vest

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić upozorio je danas da je poslednji put pokušaj da se narodi izvode iz države u državu završio tragično

Komšić je tako reagovao je na najavu Milorada Dodika o izradi deklaracije HDZ-a i SNSD-a o izlasku dva naroda iz BiH, ako se i dalje na bazi presuda Evropskog suda za ljudska prava bude dovodio u pitanje princip "konstitutivnosti naroda", i bude zahtevalo građansko uređenje BiH.

Kako je saopšteno iz njegove kancelarije, Komšić je naveo da implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava neminovno vode ka definisanju Bosne i Hercegovine kao građanske države i da je zalaganje za Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu u potpunosti je u korelaciji sa tim presudama.

- To što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer oni imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem, i oni nemaju problem sa nama nego sa evropskim i civilizacijskim vrednostima - smatra Komšić.

On je kazao da "njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju na bilo šta, niti su oni ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata", prenosi Klix.ba.

 

 

- Uostalom, pozivam ih da Srbe i Hrvate prestanu da tretiraju kao stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz države Bosne i Hercegovine. Poslednji put kada su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cela stvar se završila tragično - upozorio je Komšić.

Dodao je da je "žalosno i da su 25 godina kasnije Dodik i Čović zagovarači takvih politika".

Član Predsedništva Milorad Dodik je u intervjuu za Večernji list rekao kako postoji hipotetička mogućnost o "izdvajanju Hrvata i Srba iz BiH".

On je porucio da u BiH neće biti rata i da su to "floskule kojima Bošnjaci iz Sarajeva nastoje da plaše strance".

Dodik je rekao da je pogubna varijanta i podvala koju Bošnjaci guraju Srbima i Hrvatima o građanskoj državi, jer toga nikada na ovim prostorima nije moglo da bude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 3 godine

Za tog ustaškog baliju bi bilo tragično, svakako.

Rajko

pre 3 godine

Komsicu ne lupetaj danas narodi odelucuiju a ne ti poturico.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17