• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.12.2020

16:01

SRPSKA ŠALJE NOVAC ZA KONTEJNERE, Pupovac se zahvalio Željki Cvijanović!

Balkan

SRPSKA ŠALJE NOVAC ZA KONTEJNERE, Pupovac se zahvalio Željki Cvijanović!

Podeli vest

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac zahalio je danas predsednici Republike Srpske Željke Cvijanović, čiji kabinet je obezbedio 50.000 KM za nabavku deset kontejnera za smeštaj najugroženijih porodica u Glini i Petrinji

Pupovac je istakao da se kabinetu predsednice Republike Srpske obratio za pomoć u nabavci kontejnera, jer je to trenutno najvažnije za smeštaj stanovništva koje je u zemljotresu ostalo bez mesta za stanovanje.

On je rekao da je predsednica Cvijanović odgovorila na molbu u roku od nepunih sat vremena i izrazila spremnost da pošalje kontejnere, koje proizvodi preduzeće iz Kozarske Dubice.

"Kontejneri će tokom dana stići u Hrvatsku i biće podeljeni ljudima iz Gline i Petrinje, kojima su neophodni", rekao je Pupovac za Srnu, prenela je RTRS. Kontejneri iz RS će, kazao je, značajno pomoći stanovništvu postradaog područja da se smeste.
 

Foto: Tanjug/HINA

On je rekao da je Vlada Hrvatske danas obezbedila 140 kontejnera, koji se dele na području Gline i Petrinje. Rekao je i da je su potrebe građana u ovim mestima velike, kao i da osim kontejnera nedostaju agregati i kabanice.

"Nakon prvih osećaja užasa i nemoći, sada se organuzuje pomoć ljudima. Kontejneri su prioritet za one čije su kuće potpuno uništene, ali koji žele da ostanu na svojim ognjištima. Kad je reč o hrani, ona je uglavnom obezbeđena", rekao je Pupovac.

Rekao je i da je kod građana koji su pretrpeli ogromna razaranja domova i imovine strah i dalje pristan, kao i da im je ovakva pomoć od velikog značaja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17