• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.03.2021

11:39

PODRŠKA TURSKE za autoput Beograd- Sarajevo, Dodik zahvalan Erdoganu!

Balkan

PODRŠKA TURSKE za autoput Beograd- Sarajevo, Dodik zahvalan Erdoganu!

Podeli vest

Turska će podržati projekat izgradnje auto-puta Beograd - Sarajevo, izjavio je danas u Ankari srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, posle sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom

Dodik je istakao da će auto-put Beograd - Sarajevo svima doneti napredak i naglaso da veruje da će taj projekat biti realizovan.

"Pandemija jeste usporila kontakte, ali oni su i dalje tu. Velika su očekivanja naše strane vezano za podršku izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo. On će doneti dobro i Republici Srpkoj i Federaciji BiH", rekao je Dodik.

Istakao je da je ključna podrška Erdogana kako bi se ovaj projekat realizovao.

"Uveren sam da je podrška predsednika Erdogana ovom projektu odlučujuća za njegovu realizaciju. Potpisivanje sporazuma o investicijama i o priznavanju vozačkih dozvola je važno i sve ide prema još boljim odnosima BiH i Turske. Hvala Erdoganu i za 30.000 doza vakcina koje će Turska donirati BiH", naveo je Dodik.

Naglasio je da je Erdogan na pravi način doprineo stabilizaciji prilka, ne samo u BiH, već na celom zapadnom Balkanu.

"Ima mesta za sve, da niko nikome ne smeta, a da svako svakome želi da pomogne. Hvala mu i na podršci prema srpskom narodu, kao i prema svima ostalima", izjavio je Dodik.

Foto: AP PHOTO

Redžep Tajip Erdogan i Milorad Dodik

Dodik je rekao da je BiH složena zemlja.

"Ima naravno i nekih problema. BiH se nalazi u protektoratu međunarodne zajednice, i treba da ohrabrimo Erdogana da zajedno i sami rešavamo svoje probleme, jer ako oh stranac rešava, onda svi zajedno imamo problem", naveo je Dodik.

Jasno je, poručio je, da je izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo najveći infrastrukturni projekat u BiH.

"I on treba da prevazilazi svaku vrstu granice i da nas poveže i integriše sa Srbijom, i ne samo sa Srbijom, već i sa Turskom, a Skoplje će nam biti bliže za 180 kilometara. Ovaj put doprineće i ozdravljenju naše ekonomije", kazao je Dodik, prenela je Radio televizija Republike Srpske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17