• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2021

00:11

AKO NE OSEĆAMO POTREBU ZA BOŽJOM POMOĆU, ONDA SMO UNAPRED POTPISALI SEBI NEUSPEH! Snažna poruka patrijarha Porfirija! /FOTO/

printscreen Instagram/porfirije_patrijarh

Balkan

AKO NE OSEĆAMO POTREBU ZA BOŽJOM POMOĆU, ONDA SMO UNAPRED POTPISALI SEBI NEUSPEH! Snažna poruka patrijarha Porfirija! /FOTO/

Podeli vest

Patrijarh Porfirije doputovao je danas u Banjaluci gde je započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj

- Molite se neprestano jeste poziv Hristov, jesu reči apostola koje su nama upućene. Naravno da su nam potrebni mudrost, veštine, znanja, sposobnosti, ali sve to smo od Boga dobili kao dar da upotrebimo na dobro Crkve Hristove i naroda svoga. Ali, ako ne dajemo prostora Bogu i Njegovoj blagodati, ako mislimo da sve od nas zavisi, da sve možemo, da možemo bez savetovanja sa braćom, ali pre toga bez molitve kao temelja našega postojanja i otvaranja prostora blagodati Božje da ona dejstvuje sa nama i da mi dejstvujemo u njoj, a kada god je to potrebno da blagodati Božja onda dejstvuje i umesto nas, ako ne osećamo potrebu za Božjom pomoću, onda smo unapred potpisali sebi neuspeh. Zato je važno da svaka naša misao, svaki naš pokret, sve što činimo započinje molitvom i poverenjem u Boga da nas On nije ostavio - objavio je patrijarh Porfirije na svom Instagram profilu.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17