• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

09.02.2017

19:12

PREDSEDNIK MOLDAVIJE PROTIV NATO: Dodon usred Brisela nije dozvolio Alijansi da otvori kancelariju u Kišinjevu!

Vesti

PREDSEDNIK MOLDAVIJE PROTIV NATO: Dodon usred Brisela nije dozvolio Alijansi da otvori kancelariju u Kišinjevu!

Podeli vest

Moldavski lider Igor Dodon izjavio je u Briselu da je rukovodstvu NATO predložio da ne otvaraju "predstavništvo" u Kišinjevu. Dodon je to učinio nakon razgovora sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Getemiler

Ona je, međutim, saopštila da plan alijanse da otvori novo predstavništvo u Moldaviji „ostaje na snazi“.

- To nije vojna baza, već mala diplomatska misija, koju će činit civili. Vojnika NATO u Moldaviji neće biti. NATO ima ofise i u drugim partnerskim zemljama, kao što su Rusija, Ukrajina i Gruzija-objasnila je Getemiler.

Dodon je ovu njenu izjavu nazvao provokacijom na koju je pristala koaliciona vlada proevropskih partija u Kišinjevu.
Upozoro je da bi stanovnici Moldavije protestima na ulici mogli da blokiraju  otvaranje NATO kancelarije.

(VIDEO) JOŠ JEDAN PUTINOV ŠAMAR ZAPADU: Moldavija ulazi u STRATEŠKO PARTNERSTVO S RUSIJOM

Dodon je precizirao da na teritoriji Modlavije u principu ne smeju postojati ofisi bilo kakvih međunarodnih vojnih organizacija. Dodao je da mnogi u njegovoj zemlji strahuju da je otvaranje „biroa za vezu“ samo prvi korak ka stupanju u zapadnu vojnu alijansu.

Prvobitno je bilo planirano da se sa Dodonom sretne generalnim sekretarom NATO Jens Stoltenbergom, ali je on to izbegao


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rodoljub

pre 7 godina

Ти њихови цивили су уствари висикоквалификовани шпијуни и агенти МИ6 и да не побројавам,многих других западних обавештајних бандитских служби.али обучених у цивилу да лепше и комотније изгледају.

Zorica Avramovic

pre 7 godina

Do-don, Do-don, Do-don! Ziveo, ziveo, ziveo odvazni, mudri, hrabri predsednice Moldavije Igore Dodon! Igor Dodon, kako to gordo zvuci!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17