• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blick.ch/Informer

30.01.2019

17:45

(FOTO) JELICA SE SAMA PORODILA, PRVU BEBU UBILA UDARCEM O ZID, DRUGU ZAMOTALA U VEŠ! Osuđena na GODINU DANA! Tužilac: To je naučila u Srbiji!

Vesti

(FOTO) JELICA SE SAMA PORODILA, PRVU BEBU UBILA UDARCEM O ZID, DRUGU ZAMOTALA U VEŠ! Osuđena na GODINU DANA! Tužilac: To je naučila u Srbiji!

Podeli vest

U Krivičnom sudu u Lucernu, u Švajcarskoj 23-godišnja Srpkinja osuđena je na dve godine i 10 meseci zbog ubistva svojih tek rođenih blizanaca. Od toga, ona godinu dana mora da provede iza rešetaka, nakon čega će biti puštena na uslovnu slobodu u trajanju od 22 meseca.

Ovaj stravičan zločin dogodio se 10. decebra 2015. godine u Lucernu u Švajcarskoj, kada se "Jelica" porodila sama u svojoj kući. Od porodice i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo.

Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dečaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu.

 

 

Jelica tvrdi da njeni roditelji i sestra nisu znali da se porodila.

"Beba je plakala, i to nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se", rekla je pred sudom i opisala detaljno zverstvo koje je počinila.

Foto: printscreen

Šokantan zločin je otkriven kada je "Jelici" pozlilo usled velikog krvarenja. Čim je odvedena u bolnicu lekari su znali da se porodila, a njene kontradiktorne izjave o tome gde su deca, alarmirale su i doktore i policiju koja je ubrzo upala u njenu kuću i pronašla mrtve blizance.

Na pitanje kako se osećala u tom trenutku, odgovorila je kroz suze:

"Ne znam".

Telo bebe umotala je u majicu i sakrila ga u velikom plišanom medvedu sa rajsferšlusom.

"Jednostavno sam ga tamo ostavila. Ne znam šta mi se motalo po glavi", rekla je ona sudiji.

Međutim, 31 sat kasnije rodila je drugo dete na sličan način a beba je izdahnula ubzo nakon rođenja. Mrtvog dečaka uvila je u frotir i ostavila ga u korpi za prljav veš u kuhinji, gde su ga kasnije pronašli.

Doktori koji su svedočili pred sudom rekli su da je druga beba imala šanse da preživi da je "Jelica" posle prvog porođaja otišla u bolnicu. Jeličin zločin mogao je da prođe nekažnjeno da joj nakon drugog porođaja nije pozlilo. Obilno je krvarila i izgubila svest, pa su je roditelji odveli u bolnicu.

Lekari su vrlo brzo shvatili da je bila trudna i da se nedavno porodila. Pozvali su policiju iako je ona poricala sve. Nakon što se oporavila, Jelica je uhapšena. U pritvoru je provela 63 dana. Za to vreme priznala je zločin.

Jelica je optužena je za ubistvo predumišljajem, u jednom, i ubistvo s predumišljajem usled nečinjenja, u drugom slučaju.

Tužilac pljuvao po Srbiji

Tužilac, međutim, tvrdi da je "Jelica" koja je odrasla na farmi u Srbiji "tamo naučila kako da se nosi sa neželjenim rođenjima".

- Obdukcija je utvrdila da je beba živela još 30 minuta nakon porođaja. To je nesumnjivo bilo ubistvo - rekao je on.

On, takođe, u završnoj reči, insistira na tome da "Jelica" nije naivna.

- Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta vlasti i prilagođavala svoje izjave - tvrdi tužilac.

Kako je rekao, smatra da je za "Jelicu" abortus u bolnici bio preskup, pa se odlučila na ovaj užasan korak.

- Ne postoje osnove za ublažavanje. Zahvtevam zatvorsku kaznu od osam godina robije - rekao je on.

Odbrana međutim, za "Jelicu" traži 20 meseci uslovno.

- Moj klijent je imala strogo obrazovanje. Muškarcima nije bio dozvoljen pristup u njenoj kući. Za njene roditelje seks pre braka je bio nezamisliv, a ona je ostala trudna pre 20. rođendana. Nije imala nameru, nije znala šta da radi - kaže branilac.

On je dodao da je "Jelica patila od paklenog bola."

- Odustvo bebinog plača su je uplašili i reagovala je mahnito - rekao je on.

NEIZMERNA TUGA U ČAČKU! Sahranjen zverski ubijeni mladić Miloš Mileusnić (24)

 

USPEŠNA AKCIJA MUP U PANČEVU! Uhapšene dve osobe, ZAPLENJENA TRI PIŠTOLJA I DROGA!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pedro

pre 5 godina

Šta reći na sve ovo...strašno..Narode, šta se to dešava sa ljudima??

dimbo

pre 5 godina

Ako je ovo tuzilac izjavio u postupku treba podneti krivicnu prijavu za nacionalnu mrznju tokom rada, jos vise zbog toga sto u zivotu nisam cuo za ovakav slucaj u Srbiji, a eto, desio se u finoj modernoj Svajcarskoj. Fuj kako neko moze da zivi u Svajcarskoj i ne bude potpuni moralni klosar?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17