• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.09.2019

18:08 >> 18:12

(VIDEO) RUSIJA I KINA ZAUZUMAJU MESEC, HOĆE LI AMERI TO MIRNO GLEDATI?! Počinje nova svemirska trka Vašingtona Moskve i Pekinga!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA I KINA ZAUZUMAJU MESEC, HOĆE LI AMERI TO MIRNO GLEDATI?! Počinje nova svemirska trka Vašingtona Moskve i Pekinga!

Podeli vest

Ruska korporacija "Roskosmos" i Kineska nacionalna svemirska administracija potpisale su sporazum o saradnji u oblasti formiranja zajedničkog centra podataka za istraživanje Meseca i dalekog svemira nakon 24. redovnog sastanka šefova vlada Ruske Federacije i Kine

Pored toga, "Roskosmos" i Kineska nacionalna svemirska administracija sklopili su sporazum o saradnji u okviru koordinacije ruske misije sa orbitalnim svemirskim brodom "Luna Resurs 1" i kineske misije istraživanja polarne regije Meseca "Čange 7".

Takođe je saopšteno da su "Rosatom" i Agencija za nuklearnu energiju Kine potpisali sporazum o procedurama za pristup kineskih stručnjaka teritorijama ruskih organizacija, na kojima se odvijaju radovi povezani sa realizacijom sporazuma između vlada Rusije i Kine o izgradnji demonstracionog reaktora sa brzim neutronima na teritoriji Kine.

"Roskosmos" i Ruska akademija nauka trenutno razvijaju koncept programa za istraživanje i proučavanje Meseca u periodu do 2040. godine. Planirano je da koncept bude formiran do kraja jeseni 2019. godine.

Rusija trenutno planira da lansira tri svemirske misije na Mesec, od kojih su "Luna 25" i "Luna 27" predviđene za sletanje, dok je "Luna 26" orbitalna misija.

Takođe se navodi da bi prvi Rus trebalo da se iskrca na Mesec 2030. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17