• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/b92.net

17.10.2019

14:47

FUNTA UZLETELA! Dogovor o Bregzitu britanskoj valuti DAO KRILA, PREŠIŠALA DOLAR, a London OSTAJE FINANSIJSKI CENTAR!

Vesti

FUNTA UZLETELA! Dogovor o Bregzitu britanskoj valuti DAO KRILA, PREŠIŠALA DOLAR, a London OSTAJE FINANSIJSKI CENTAR!

Podeli vest

Kataklizmična upozorenja tokom referenduma 2016. da će London izgubiti finansijski tron ako glasa za izlazak iz Evropske unije nisu se pokazala kao istinita

London je i dalje vodeći finansijski centar, a britanska funta je danas uzletela na petomesečni maksimum u odnosu na dolar, nakon što su čelnici Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva potvrdili da je dogovoren nacrt sporazuma o Bregzitu.

Funta je u jednom trenutku skočila na čak 1,2988 dolara, dotakavsi tako petomesečni maksimum, prenosi CNBC.

Akcije na berzama širom Evrope porasle su za 0,75 odsto, odmah nakon što je saopšteno da je postignut dogovor o Bregzitu, a po dobicima su prednjačile deonice banaka.

Iako su se svi plašili da će London prestati da bude centar finansija, predviđanja su se pokazala pogrešnim.

- London je izuzetno otporan i njegova budućnost kao centra finansija sigurna je jer ono što ovde imamo jedinstveno je- rekao je Stuart Lipton, menadžer u trgovini nekretninama.

U godini do juna London je privukao više prekograničnih ulaganja u komercijalne nekretnine od bilo kojeg drugog grada. On je pretekao Njujork kao odredište ulaganja i povećao svoju dominaciju na svetskom tržištu deviza od 6,6 triliona dolara razmene dnevno.

Od glasanja za izlazak iz EU, Britanija je preskočila SAD u nastojanju da postane najveće središte za trgovanje kamatnim svopovima.

To što je London proširio svoj uticaj međunarodnog finansijskog centra jedna je od najvećih zagonetki mučne trogodišnje krize Bregzita Ujedinjenog Kraljevstva.

SPORAZUMNI RAZVOD! POSTIGNUT DOGOVOR O BREGZITU! DŽONSON: Napravili smo veliki i dobar sporazum! JUNKER: Pravedan i izbalansiran dogovor!

Iako se odvaja od EU, Ujedinjeno Kraljevstvo je i dalje na vrhu svetske politike. To takođe znači da će kompanije iz EU-a i dalje dolaziti u London radi prikupljanja finansija izvan bloka nakon Bregzita.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobby

pre 4 godine

Само будала је могла да поверује да ће се све срушити у Британији после изласка из ЕУ. Еврофанатици ће сада имати озбиљних проблема да објасне овакве појаве, јер очигледно је, а за госн' Тадића, још очигледније, да постоје још нека места ван ЕУ где се "најбоље живи".

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17