• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

19.10.2019

11:08

ZAHAROVA PONOVO 'NAGAZILA' AMERIKANCE: Gde se to graničite sa Albanijom i Severnom Makedonijom pa toliko LOBIRATE ZA NJIH?!

Vesti

ZAHAROVA PONOVO 'NAGAZILA' AMERIKANCE: Gde se to graničite sa Albanijom i Severnom Makedonijom pa toliko LOBIRATE ZA NJIH?!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjave Sjedinjenih Američkih Država o njihovom razočaranju jer se samit Evropske unije nije dogovorio o početku pristupnih pregovora Albanije i Severne Makedonije

"Pa, dobro. Može se razumeti da su američke diplomate ’pomešale‘ Arhangelsk sa Severodvinskom. Strana zemlja, nisu imali kartu. Ali kojim svojim delom se Sjedinjene Američke Države graniče sa Severnom Makedonijom i Albanijom kako bi lobirale za njihovu integraciju u udruženje na drugom kontinentu, to bi Stejt department trebalo da zna. Razumem da nakon izlaska iz EU Velike Britanije treba zakrpiti rupu, ali Brisel sam treba da shvati šta ga čeka od stupanja ovih zemalja u redove EU", napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ranije je portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus izjavio da su Sjedinjene Američke Države razočarane što samit Evropske unije nije uspeo da se dogovori o pridruživanju Albanije i Severne Makedonije Evropskoj uniji.

ZAHAROVA PATOSIRALA PRIŠTINU I ZAPAD: Kosovo nije država, ništa im nije uspelo, ČAK NI NA SILU!

Evropska komisija je prošle godine preporučila početak pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom o pridruživanju EU. Međutim, odluka je već tri puta odlagana zbog prigovora niza zemalja, posebno Francuske i Holandije. Na samitu u četvrtak, lideri nisu uspeli da se dogovore oko zajedničke izjave o ovom pitanju. Nakon samita, zemlje Evropske unije su odložile razmatranje ovog pitanja za kasnije i složile se da se na njega vrate do maja 2020. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 4 godine

A Đe se Rusdija graniči da izaziva krvoproliće?

kosta

pre 4 godine

A de se Rusija granici sa Srbijom i Kosovom, pa da da oni lobiraju za nas i da nas brane... a kada to moze Rusij mogu i Ameri za Makedoniju i AL...Zaharova je bas 'lupila' ovaj put

Halimi

pre 4 godine

Pa na kosovu Zahareva tamo se graniče amerikanci sa albanijom i s.makedenijom

MilosObilic1389

pre 4 godine

Где се граниче Америка и Албанија...?! Па у... - Швајцарској....!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17