• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.10.2019

20:12

GRAĐANI LONDONA DNEVNO POŠMRČU 23 KILOGRAMA KOKAINA! Ovih pet gradova prednjače u potrošnji najskuplje droge! ZABRINJAVAJUĆI PODACI!

Vesti

GRAĐANI LONDONA DNEVNO POŠMRČU 23 KILOGRAMA KOKAINA! Ovih pet gradova prednjače u potrošnji najskuplje droge! ZABRINJAVAJUĆI PODACI!

Podeli vest

Kokain je sve čistiji i jeftiniji, pokazuje nova evropska studija

Samo u Londonu se svakog dana "potroši" oko 23 kilograma prvoglasnog kokaina ulične vrednosti 2,75 miliona funti.

Od 15 gradova u kojima se konzumira najviše kokaina po glavi stanovnika, čak pet je u Švajcarskoj.

Analiza potrošnje kokaina po glavi stanovnika pokazala je da se najviše ove droge koristi u Bristolu, slede Amsterdam, Cirih i London.

Od 15 gradova koji su se našli u vrhu potrošnje po glavi stanovnika, čak pet je u Švajcarskoj - Cirih, Sen Galen, Ženeva, Bazel i Bern.

TRAMP HTEO DA SE BAŠKARI SA SVETSKIM LIDERIMA U SVOM HOTELU! Američki predsednik, posle ŽESTOKIH KRITIKA, odustao od ideje da SAMIT G7 bude održan u njegovom RIZORTU!



Ako se posmatra ukupna prosecna "potrošnja", najviše se potroši u Londonu (23 kilograma), što je i očekivano s obzirom na broj stanovnika.

To znači da u Londonu svakog dana cirkuliše 567.445 doza kokaina, koji vredi oko 2,75 miliona funti.

Godišnja vrednog londonskog trižišta - oko milijardu funti, što je oko osam tona, piše Skaj njuz.

Po ukupnoj dnevnoj potrošnji, nakon Londona, sledi Barselona (12,74 kilograma), Amsterdam (4,62 kilograma) i Berlin (4,62 kilograma).

Ova kolicina podrazumeva upotrebu čistog kokaina i ne uključuje anestetike popud lidokaina i benzokaina, supstance koje se mešaju sa prvoklasnom drogom.

Dr Leon Baron, forenzičar Kings koledža u Londonu, objasnio je za Skaj njuz da su istraživači došli do podatka da je potrošnja kokaina u Londonu ujednačena tokom radne nedelje, a da tek malo skoči za vikend.

- To je suprotnost u odnosu na druge gradove gde se tokom vikenda vidi vrlo izražena rekreativna upotreba. Ovo znači da je kokain svakodnevna, uobičajena droga u Londonu - istakao je dr Leon Baron.

NISU MU DOVOLJNI NJEGOVI PROBLEMI! Džonson sa Erdoganom razgovarao o SirijI!



Prema pisanju Skaj njuza, tržište je poslednjih godina postalo sve konkurentnije, pošto je u trgovinu uključeno sve više kriminalnih grupa.

Uz porast konkurencije, po zakonu tržišta, cena opada. Poslednjih nekoliko godina cena stagnira na oko 40 funti po gramu.

Sve organizovaniji mračni veb, na kom može lako da se nabavi bilo koja droga, takođe, je doprineo porastu konzumacije kokaina.

Iako je cena opala, čistoća ove droge se povećala i sada iznosi između 30 i 40 odsto.

Poredenja radi, pre 10-ak godina taj procenat se kretao između tri i pet odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17