• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

25.10.2019

14:16

NEMCI TRAŽE PROTERIVANJE AMERIČKIH VOJNIKA IZ ZEMLJE: Premeštaju se iz baze u bazu, sve bliže Rusiji, UVUĆI ĆE NAS U PROBLEM!

Vesti

NEMCI TRAŽE PROTERIVANJE AMERIČKIH VOJNIKA IZ ZEMLJE: Premeštaju se iz baze u bazu, sve bliže Rusiji, UVUĆI ĆE NAS U PROBLEM!

Podeli vest

Poslanici Levice Nemačke pozvali su Vladu da povuče američke trupe iz zemlje, jer njihovo prisustvo povećava tenzije u odnosima sa Rusijom

"Američke trupe u kolonama se prebacuju iz jedne američke baze u drugu, približavajući se zapadnoj granici Rusije", navodi se u dokumentu, u koji je imala uvid televizija RT.

Poslanici smatraju da takva premeštanja krše duh „Sporazuma 2+4“, ili, kako ga još nazivaju, „O konačnom regulisanju u pogledu Nemačke“. Sporazum je zaključen 1990. godine između Istočne i Zapadne Nemačke, kao i između SSSR-a, Velike Britanije, Francuske i SAD. Otuda i formula „2+4“.

U Sporazumu postoji odredba prema kojoj se strane trupe i nuklearno oružje neće razmeštati na teritoriji bivše Istočne Nemačke. Poslanici su takođe nezadovoljni zbog razmeštanja američkih vojnika u Poljskoj i baltičkim zemljama.

NAJVEĆA MORA ZAPADA, PONOVO SE RAĐA SSSR! Lukašenko otkrio da "crvena imperija" biti obnovljena, NEĆE NAPRAVITI GREŠKE KOJE SU JE KOŠTALE KRAHA!

Prema njihovom mišljenju, to će ugroziti osnovni akt Rusija-NATO, koji je danas jedini važeći sporazum između Zapada i Rusije o ograničavanju nenuklearnog oružja.

Trenutno se u SAD nalazi više od 35.000 američkih vojnika, ali će ta brojka možda biti smanjena, jer Vašington planira da prebaci deo vojnika u Poljsku, koja će ih rado prihvatiti.

Levica Nemačke ima 69 poslanika u Bundestagu, tako da će im biti teško da pokrenu svoju ideju o povlačenju američkih trupa sa nemačke teritorije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dekinaissus

pre 4 godine

Da slave ? Dali je to oružje poklonio deda mraz onako unapred pred božić ? Pitam se pitam ko će sve to novo oružje da plati jer, da se ne lažemo, na ovom svetu nema ništa džabe. Osim toga od koga da se brani srbija sa S-400 ? Od vanzemljaka ? Možda njihove NLO vidite na radaru ali da ih oborite to je već malo teže a osim toga oni ne bacaju bombe sa otpadom.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija