• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

31.10.2019

07:54

BOING HITNO PRIZEMLJIO 50 AVIONA ŠIROM SVETA! Otkriven ozbiljan KVAR NA KRILIMA LETELICA!

Vesti

BOING HITNO PRIZEMLJIO 50 AVIONA ŠIROM SVETA! Otkriven ozbiljan KVAR NA KRILIMA LETELICA!

Podeli vest

Avio-kompanija "Boing" izdala je saopštenje u kojem navodi da je širom sveta prizemljeno više od 50 aviona nakon otkrivanja kvara vezanog za krila

Najviše rukovodstvo avio-kompanije priznalo je tako da su načinjene ozbiljne greške vezane za bezbednost.

Sve to otkriveno je tokom svedočenja Denisa Mujlenberga, koji je CEO američke avio-kompanije pred parlamentarnim odborom SAD u sredu. On je tada rekao da je kompanija napravila ozbiljne greške u vezi ključnog bezbednosnog sistema, poznatog kao MCAS, prenosi B92.

SRUŠIO SE AVION U ATLANTI! Spasilačke ekipe na terenu!

"Ja sam odgovoran. Dve nesreće dogodila su se za vreme mog mandata. Osećam se odgovorno što se to dogodilo", kazao je on.

Te dve nesreće o kojima je govorio su padovi najnovijih "Boingovih" aviona "737 MAX 8" za manje od šest meseci, što je ozbiljno ugrozilo reputaciju kompanije. Reč je velikim avio-nesrećama - padu aviona "Etiopijan erlajnsa" kada je špoginulo 157 ljudi, u martu, i nakon toga padu aviona koji je kupila Indonezija. U toj nesreći poginulo je 189 ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17