• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.11.2019

20:03

TAJNI RUSKI VOJNI SATELIT USPEŠNO LANSIRAN! Svemirski uređaj za NADZOR I INSPEKCIJU, snimaće MISTERIOZNE OBJEKTE I ZEMLJINU POVRŠINU! (VIDEO)

Vesti

TAJNI RUSKI VOJNI SATELIT USPEŠNO LANSIRAN! Svemirski uređaj za NADZOR I INSPEKCIJU, snimaće MISTERIOZNE OBJEKTE I ZEMLJINU POVRŠINU! (VIDEO)

Podeli vest

Vojni satelit lansiran je noćas iz ruskog svemirskog centra u orbitu, javlja Raša tudej pozivajući se na Rusko ministarstvo odbrane

Satelit je uspešno lansiran u orbitu, a u njega je ugrađen specijalni uređaj za tajni nadzor i inspekciju, piše Raša tudej.

Ovo čudo tehnike lansirano je sa modifikovanog nosača za Sojuz, navodi ovaj portal.

Kako je saopštilo rusko ministarstvo vojni satelit je poleteo u ponedeljak kasno u noć i vrlo brzo stigao do orbite, a predviđeno je da promatra i druge ruske leteće objekte daleko iznad Zemlje.

Svemirski uređaj, koji je napravljen tako da je multifunkcionalan, ima specijalnu optičku opremu zahvaljujući kojoj može da snimi zemljinu površinu, ali i neke misteriozne objekte. Međutim, sam objekat još uvek je obavijen velom tajne, piše Raša tudej.

(VIDEO) OVAKO TO RADE RUSI! Ispaljene balističke rakete! Krenule sa Severnog ledenog okeana, STIGLE DO KAMČATKE!

Prethodno lansiranje, kako podseća ovaj medij, desilo se u junu 2017. godine i takođe su detalji bili nedostupni široj javnosti, a ruski vojni zvaničnici su ga kasnije opisali kao probni objekat koji je imao moć da snimi druge objekte u orbiti. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Philly Cop

pre 4 godine

Kakav je to TAJNI satelit, kad o tome moze da se procita u novinama?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija