• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

09.12.2019

14:23

HOROR ZBOG SUMNJIVIH BELIH KOMBIJA! Postovi na Fejsbuku izazvali PANIKU AMERIKANACA DA ĆE BITI OTETI I ZLOSTAVLJANI!

Vesti

HOROR ZBOG SUMNJIVIH BELIH KOMBIJA! Postovi na Fejsbuku izazvali PANIKU AMERIKANACA DA ĆE BITI OTETI I ZLOSTAVLJANI!

Podeli vest

Zastrašujuće glasine koje su se raširile prvobitno preko Fejsbuka izazvale su širom Amerike strah od muškaraca koji voze bele kombije i otimaju žene kako bi ih seksualno iskorišćavale ili prodavali delove njihovih tela

Iako nema opipljivih dokaza da se to događa, serija postova na Fejsbuku stvorila je domino efekt koji je doveo do toga da je gradonačelnik jednog velikog američkog grada objavio upozorenje na temelju nedokazanih tvrdnji, javlja CNN.

Ne parkirajte blizu belog kombija. Budite sigurni da uz sebe imate mobilni telefon za slučaj da neko pokuša da vas otme- rekao je na televiziji gradonačelnik Baltimora Bernard Džek Jang.

Gradonačelnik je priznao da ga baltimorska policija nije upozorila o ovoj pretnji, ali da je to video na Fejsbuku. Portparol tamošnje policije Metju Džablou, izjavio je za CNN da su svesni postova na društvenim mrežama, ali da policija nije primila prijave o stvarnim incidentima.

Iako nema čvrstih dokaza o takvim događajima u Baltimoru, "izveštaji" o sumnjivim belim kombijima u ovom, ali i drugim gradovima širom SAD podeljeni su poslednjih nedelja na stotine hiljada puta na Fejsbuku i videli su ih milioni korisnika. Najmanje jedna osoba, koja poseduje beli kombi, prijavila je maltretiranje kao posledicu glasina.

Već godinama se na Fejsbuku piše o sumnjivim belim kombijima u Baltimoru. Tako je još 2016. godine jedna žena upozorila da je ispred njene kuće parkiran beli kombi i da ljudi treba da budu oprezni zato što „čovek iz belog kombija otima decu“. Iako je tu ženu CNN kontaktirao, ona je priznala da nema nikakvih dokaza koji bi potkrepili tu tvrdnju, ali da je „puno puta“ čula o tome pa je samo želela da upozori svoje prijatelje koji imaju decu.

U proteklih mesec dana bilo je mnogo postova o belim kombijima i na Instagramu, koji je u vlasništvu Fejsbuka. Sandra Marej, stanovnica Baltimora, objavila je 13. novembra na Instagramu fotografiju belog kombija na benzinskoj pumpi. Napisala je kako su dvojica muškaraca iz kombija neprestano zurila u nju, ali to nije prijavila policiji zato što „nije imala dovoljno informacija“. Njen post na Instagramu imao je 3.200 lajkova. Nekoliko dana kasnije, 17. novembra, druga žena iz Baltimora objavila je na Fejsbuku skrinšot posta Marejeve, koji je za tili čas podeljen 2.000 puta.

ŽENA MONSTRUM! ONA JE UKRALA I PRODALA 5.000 DECE, a zasluženu kaznu NIKAD NIJE DOBILA! (VIDEO)

A treći post na Fejsbuku, objavljen dan kasnije, podeljen je više od 5.000 puta. Uz fotografiju belog kombija, stajalo je:

- Kad izađete na parking šoping centra i kraj svog automobila vidite parkiran kombi poput ovoga, ne idite prema svom autu- navodi se, uz upozorenje da trgovci seksualnim uslugama prepravljaju te kombije da se ne mogu otključati iznutra i kad jednom uđete unutra, nikad više ne izađete.

(FOTO) ŽIVOT NAKON UŽASA! NATAŠA KAMPUŠ -"DETE IZ PODRUMA": Još uvek se sećam svakog dana zarobljeništva, ali OPROSTILA SAM MONSTRUMU!

Panika se proširila i na Kaliforniju, pa je tako jedan čovek 15. novembra napisao na Fejsbuku:

Ako vidite kombi poput ovoga, zovite 911. Ovo je namenjeno trgovini seksualnim robljem- stoji u postu koji je podeljen čak 151.000 puta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17