• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.03.2020

09:30

KORONAVIRUS  PRAVI HAOS I U AUSTRIJI!  4.486 inficiranih koronavirusom

Vesti

KORONAVIRUS PRAVI HAOS I U AUSTRIJI! 4.486 inficiranih koronavirusom

Podeli vest

U Austriji je trenutno korona virusom inficirano 4.486 osoba, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja

Nakon blagog pada rasta broja inficiranih na dnevnom nivou, koji je u nedelju bio na oko 15 odsto, ponovo je došlo do većeg rasta.

- Nakon posebno niskoj stopi rasta od 15,28 odsto, u proteklih 24 sata ponovo je stopa porasla na 20 odsto. To je značajno manje nego pre deset dana, kada je stopa rasta iznosila 30 do 40 odsto, ali je i dalje previsoka - poručuje ministar zdravlja Rudolf Anšober.

Foto: AP/Photo

On je podsetio da je cilj da se stopa rasta svede na jednociferni broj, a za to je neophodno da se građani dosledno pridržavaju mera, kao i da pet odsto neodgovornih konačno u tome učestvuju.

Od početka epidemije korona virusa u Austriji testirano je 28.381 osoba.

Takođe zabeleženo je 25 smrtnih slučaja.

Posmatrano po pokrajinama najveći broj inficiranih ima u Tirolu sa 1.064, a zatim sledi Gornja Austrija sa 764, te Donja Austrija sa 610.

Potom slede Beč sa 562, Štajerska 504, Salcburg 405, Forarlberg 354, Koruška 135 i Burgenland 85.


SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17