• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2020

12:47

U AMERICI ZARAŽENO VIŠE OD 2,5 MILIONA! POGORŠANJE U 36 DRŽAVA, Florida preti da postane novo žarište korone!

Vesti

U AMERICI ZARAŽENO VIŠE OD 2,5 MILIONA! POGORŠANJE U 36 DRŽAVA, Florida preti da postane novo žarište korone!

Podeli vest

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u Sjedinjenim Državama je u poslednja 24 sata registrovano najmanje 38.845 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čijih je posledica preminulo još 264 osoba, čime je ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji porastao na 2.548.996, a umrlih na 125.804


Pad broja zaraženih zabeležen je samo u dve savezne države, a rast u 36, pri čemu je situacija posebno zabrinjavajuća na Floridi, preneo je CNN.


Pad broja zaraženih u odnosu na prethodnu nedelju beleže samo dve savezne američke države - Konektikat i Roud Ajland, dok je porast novih slučajeva potvrđen u 36 država, uključujući i Floridu, za koju eksperti tvrde da bi mogla da postane novo žarište zaraze.

Zvaničnici Floride i drugih američkih država upozoravaju na porast broja obolelih među mladima.
 

 

Florida je juče potvrdila 9.585 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast u ovoj državi od početka pandemije, dok je dan ranije taj broj iznosio 8.530.

Vlasti u ovoj državi tvrde da je rast obolelih kakav je zabeležen u prethodnoj nedelji posledica povećanja obima testiranja, što je obrazloženje koje navodi i Bela kuća, koja tvrdi da veći broj testiranih osoba uslovljava porast broja zaraženih.

Međutim, bivši direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da je porast broja zaraženih stvaran, odnosno da ne predstavlja posledicu povećanja obima testiranja i upozorio na dalje širenje virusa i porast broja umrlih u SAD u budućnosti.

U svetu je 10.270.357 zaraženih, a 504.942 osobe su umrle. Oporavilo se 5.571.765 ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija