• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

06.07.2020

18:37

SMRT SRBINA UPLAŠILA ITALIJANE! Uvode mnogo oštrije mere, EVO KOJA PRAVILA STUPAJU NA SNAGU!

Vesti

SMRT SRBINA UPLAŠILA ITALIJANE! Uvode mnogo oštrije mere, EVO KOJA PRAVILA STUPAJU NA SNAGU!

Podeli vest

Testiranje putnika na koronavirus na aerodromima u Italiji po dolasku iz država van područja Šengena, jačanje kontrole karantina, obaveza hospitalizacije za obolele koji odbijaju lečenje deo je plana za sprečavanje širenja virusa u Italiji

Nakon izbijanja novih žarišta u Italiji, uglavnom po dolasku Italijana iz inostranstva ili stranih državljana, regionalne vlasti planiraju pooštravanje pojedinih mera i jačanje kontrole.

- Novi podaci o zaraženima pokazuju da je ponovno otvaranje granica za dolaske iz mnogih zemalja i dalje visokorizično i da su neophodne nove i blagovremene mere za sprečavanje i kontrolu dolazaka - rekao je predsednik Lacija Nikola Cingareti, preneli su italijanski mediji.

Dekret koji je 11. juna potpisao premijer Đuzepe Konte delegira guvernerima regiona odluku o ublažavanju ili pooštravanju mera na osnovu epidemioloških podataka, uključujući uvođenje "crvenih zona".

PREMINUO SRBIN KOJEG SU OPTUŽILI DA JE SEJAO KORONU PO ITALIJI! Tvrde da se viđao sa ljudima UPRKOS SIMPTOMIMA!

Korijere dela sera" piše da se sav rizik takvog ponašanja vidi u slučaju "Vićenca", gde je menadžer jedne kompanije pozitivan na kovid-19 po povratku iz balkanskog regiona odbijao lečenje u bolnici i uprkos simptomima virusa nastavio sa društvenim i poslovnim aktivnostima, što je dovelo do novih pozitivnih slučajeva na tom području.

On je, kako navode italijanski mediji, po otvaranju granica otišao najpre u Srbiju, zatim u BiH, a po povratku u italijanski region Veneto već prvog dana je imao temperaturu 38 i druge simptome kovida-19, međutim odbijao je bolničko lečenje i izolaciju dok se njegovo zdravstveno stanje nije pogoršalo, prenosi Telegraf.rs.

U Italiji je od početka krize sa virusom kovid-19 zaraženo više od 240.000 ljudi, od kojih je oko 14.000 aktivnih slučajeva, a više od 34.000 je umrlo od posledica tog virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17